Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 2

Naar aanleiding van klachten uit de wijk Bangert en Oosterpolder heeft Bureau Stadstoezicht in week 2 een verkeerscontrole gehouden op de Schouwmeester. In totaal deelden de toezichthouders 28 bekeuringen uit voor het rijden over het fietspad.
Het fietspad is tijdelijk opengesteld voor de strooidienst die verantwoordelijk is voor de gladheidbestrijding. Sindsdien gebruiken veel automobilisten het fietspad als sluiproute omdat de Strip voor een deel is afgesloten. Deze overtreding kost 90 euro.

Hondenoverlast
De afgelopen drie weken hebben de inspecteurs van Stadstoezicht extra gecontroleerd op loslopende honden en het niet opruimen van hondenpoep. Dit is voor inwoners een grote ergernis, zeker omdat kinderen vanwege de sneeuw meer in de perken en heuvels spelen en sleeën. Zes hondenbezitters kregen een boete. In Hoorn moeten honden overal aan de lijn, behalve in de losloopgebieden. Dit wordt aangegeven met een bordje. Ook is het verplicht om de hondenpoep op te ruimen. Het is verboden om met een hond op een speelplaats of speelweide te komen.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 januari 2010