Watersportverbond - KNWV

V.d. Meer en V.d. Valk winnaars NK IJssurfen

dinsdag 19 januari 2010

Het NK IJssurfen afgelopen zaterdag was een groot succes. Bij de heren won Peter van der Meer, Femke van der Valk, lid van de
RS:X-damesploeg, was de sterkste vrouwelijke deelneemster.

NK IJssurfen 2010 - foto Jeffrey Leeflang Zaterdag kon het NK
IJssurfen plaatsvinden, nadat het vorige week nog afgelast moest worden vanwege het slechte weer. Ook ditmaal was gekozen voor locatie strand Horst bij het Telstar Beachcenter.

Er deden dit jaar maar liefst 82 deelnemers mee, bijna twee keer zoveel als vorig jaar. Alleen hieraan is al te zien dat het IJssurfen erg populair aan het worden is.

Nadat de organisatoren met een aantal vrijwilligers een week lang bezig zijn geweest om de baan sneeuwvrij te krijgen, kon er
zaterdagochtend om 8.30 uur gestart worden met de inschrijvingen. Door GPS-trackers kon iedereen op internet live de wedstrijd volgen. De mensen die niet bij het ijssurfen aanwezig waren konden hierdoor thuis de wedstrijden volgen. Via mylaps.com kun je de heats nogmaals bekijken.

Winnaars NK IJssurfen 2010 - foto Jeffrey Leeflang Om 11.00 startte de eerste heat. Ondanks dat de dooi al aan het inzetten was het ijs nog redelijk en zijn er in totaal 38 heats en 2 finale rondes gevaren. De eerste 10 heren gingen door naar de finale en bij de dames de eerste 5. In de finale bij de heren ging de start niet helemaal vlekkeloos, uiteindelijk wist Peter van der Meer met het oudste zeil van alle deelnemers als eerste over de finish te komen. Bij de dames was Femke van der Valk de snelste.

De eindstand:

Dames

1. Femke van der Valk

2. Arrianne Aukes

3. Maaike Rijken Heren

1. Peter van der Meer

2. Dick Hoekstra

3. Dirk DoppenbergÂ

* Geïnteresseerd in ijssurfen (ook al dooit het nu)?
www.windsurfing.nl

* Volledige uitslag is te bekijken op The-mission.eu

* Voor foto's van het NK kun je terecht op www.jeffreyleeflang.nl (hij maakte ook bovenstaande foto's)

* SBS 6 maakte een portret van één van de oudste deelnemers aan het NK IJssurfen

* Zoek op Youtube op NK IJssurfen 2010 voor allerlei
amateurimpressies van het NK