FNV KIEM

Stand van zaken cao Nederlandse Podia

dinsdag 19 januari 2010

De cao Nederlandse Podia liep af op 31 december 2009. De werkgeversvereniging heeft eerder aangegeven, dat zij de cao ongewijzigd wilde verlengen. FNV KIEM vindt dat er een aantal belangrijke zaken nu geregeld moeten worden:

- De actualisering van het functiegebouw

- Overwerk/meerwerk

- Registratie ziekte uren

Functiegebouw
De werkgroep, die zich bezig houdt met de actualisering van het functiegebouw, heeft naar aanleiding van het commentaar vanuit de vakbonden en de werkgeversvereniging een nieuwe versie gemaakt. Deze willen we zo snel mogelijk aan onze leden voorleggen. In de afgelopen cao is ook afgesproken dat bekeken zal worden of de salarissen voldoende marktconform zijn. Dit onderzoek naar de salarissen is echter nog niet afgerond. Het wachten is op door de werkgeversvereniging toegezegde gegevens. Zodra dit onderzoek af is, kunnen we het geactualiseerde functiegebouw met onze leden bespreken.

Cao voorstellen
Voor we met de werkgeversvereniging gaan praten over een nieuwe cao, willen we de wensen van onze leden vernemen. We zullen dus een ledenraadpleging houden over de cao-voorstellen. Dat willen we doen nadat de actualisering van het functiegebouw is afgerond.