Rochdale


19 januari 2010
Woningstichting Rochdale niet meer onder extern toezicht

Woningstichting Rochdale heeft zich na de bestuurscrisis goed hersteld. Minister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie heeft besloten om de aanstelling van de externe toezichthouders per 1 januari 2010 te beëindigen.

Diverse maatregelen
Rochdale heeft in samenspraak met de externe toezichthouders maatregelen genomen om schoon schip te maken. In een brief van 29 april 2009 liet minister Van der Laan weten tevreden te zijn met het toegezonden herstelplan. De externe toezichthouders, mr. A.W.H. Docters van Leeuwen en ir. P.O Vermeulen, hebben in hun rapportages aan de minister aangegeven dat alle belangrijke onderwerpen van het herstelplan inmiddels voldoende zijn afgehandeld of opgezet.

Nieuwe Raad van Commissarissen
Er is een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd, waardoor het interne toezicht weer op orde is. Er zijn door Rochdale ook maatregelen genomen om de integriteit in de organisatie te verankeren. Ook is met instemming van de externe toezichthouders een organisatieplan vastgesteld én goedgekeurd dat als basis dient voor het functioneren van de organisatie van Rochdale.

Vertrouwen
De getroffen maatregelen geven de minister het vertrouwen dat Rochdale in de toekomst sober en doelmatig zal handelen bij de uitvoering van de taak als woningcorporatie en dat onrechtmatigheden achterwege blijven.


-o-o-