Rochdale


11 januari 2010
Welk bouwwerk verdient de Zuidoost Architectuurprijs 2009?

Welk bouwwerk verdient de Zuidoost Architectuurprijs 2009? Woningstichting Rochdale roept zoveel mogelijk inwoners van Amsterdam Zuidoost op om hun stem uit te brengen op
www.zuidoostarchitectuurprijs.nl. De keuze bestaat uit twintig projecten. De eerste editie van de prijs was in 1999, en werd toegekend aan architect Hans van Heeswijk voor de verbouwing van de garages aan de Daalwijkdreef. Nu tien jaar later is het tijd om opnieuw de nieuwbouw en renovatie binnen het stadsdeel in het zonnetje te zetten. De Zuidoost Architectuurprijs 2009 kent twee onderdelen: een juryprijs en de publieksprijs. Uit de keuzelijst van twintig projecten waaruit de vakjury ook gekozen heeft, kunnen bewoners, bezoekers en andere geĂŻnteresseerden hun eigen keuze maken. Het bouwwerk dat de meeste stemmen krijgt, wint de publieksprijs. Stemmen kan tot en met vrijdag 12 februari 2010.

Bonte mix
Tussen 1999 en 2009 zijn ruim 90 projecten in Zuidoost opgeleverd. Een bonte mix van woonbuurten, gerenoveerde flats, kantoorgebouwen en stations. Van de genomineerde complexen zijn er een aantal in het bezit van Woningstichting Rochdale die de afgelopen tien jaar een groot aandeel heeft gehad in het vernieuwingsproces in Zuidoost. Wie er gaat winnen is niet belangrijk, de corporatie is trots op Zuidoost en hoopt dat er zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. De eerste schifting is gemaakt door een ambtelijke werkgroep. Op basis van de door het dagelijks bestuur opgestelde criteria zijn twintig bouwwerken op de keuzelijst voor de jury gekomen.

Tentoonstelling
Vanaf maandag 11 januari 2010 is de tentoonstelling over de Zuidoost Architectuurprijs in het informatiecentrum van stadsdeel Zuidoost te bekijken. Bezoekers kunnen daar vanaf die datum ook digitaal stemmen op hun favoriete bouwwerk. Op woensdag 17 februari 2010 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.


-o-o-