Reizen sterk in de lift

19/01/2010 13:54

World Ticket Center B.V.

World Ticket Center ziet de afgelopen weken een sterke toename in onder andere het aantal verkochte vliegtickets. Een stijging van ruim 20% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde weken van januari. Veel mensen houden - nu de economie positievere vooruitzichten laat zien - de hand niet op de knip en boeken hun reis eerder dan vorig jaar voor een hogere reissom.

World Ticket Center zag deze toename vooral tot stand komen tijdens de vakantiebeurs en deze lijn lijkt zich voort te zetten. Niet alleen vliegtickets profiteren van deze boost, maar ook de Camperreizen, Verre Reizen en Wereldtickets laten een zelfde trend zien. Er zijn een paar oorzaken voor deze toename. Vorig jaar zaten wij rond deze tijd in de crisis. Men heeft meer vertrouwen in de economie. Volgens Remi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center, zijn mensen momenteel minder angstig om grotere bedragen uit te geven dan vorig jaar in januari en durven daardoor sneller te boeken. Een andere reden is dat vorig jaar in januari de vliegtax er nog was, de prijzen van vliegtickets het afgelopen jaar enorm gedaald zijn en nu nog steeds op een laag punt staan.

Wel is de verwachting dat de ticketprijzen dit jaar in tegenstelling tot de crisistijd zullen stijgen.

"We zien nu al dat de gemiddelde ticketprijs weer aan het toenemen is. Zodra de economie aantrekt, wordt de bezetting van vliegtuigen bij de airlines beter en worden de ticketprijzen ook weer duurder. Daarom boeken veel mensen momenteel slim voor de zomer om voordeliger uit te zijn, aldus Rémi Wouters". Toch zijn airlines in de maand januari aardig aan het stunten met aantrekkelijke actietarieven. Zo heeft KLM de Werelddeal Weken gehad, Transavia.com de Mazzeldagen en zet Martinair haar bestemmingen ook met scherpe tarieven op de kaart. "Maar ook Ryan Air, Icelandair en Aer Lingues zijn aan het stunten. Deze acties zijn meer op de korte termijn vertrekken gericht om daar nog een hoge bezettingsgraad te halen. We zien daarom ook dat de korte termijn vertrekken het erg goed doen. De acties maken het uiterst interessant om deze weken te boeken voor een korte break of de grote vakantie.". Bestemmingen die dit jaar in januari erg in trek zijn, zijn onder andere New York, Bangkok, Orlando, Rome, Jakarta, Malaga, Curacao, Bali, Buenos Aires en Toronto doen het een stuk beter dan vorig jaar. Noord-Amerika is dit jaar voor de Verre Reizen en Camperreizen erg in trek!

World Ticket Center is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties van Nederland en is sinds 1983 een van de markleiders op vliegreizen. World Ticket Center biedt naast wereldwijde vliegtickets, hotels, autohuur en complete zonvakanties verspreid over vele bestemmingen aan! World Ticket Center is dé specialist van Nederland op het gebied van wereldreizen en verre bestemmingen en is aangesloten bij SGR, IATA, PATA, ASTA. Met gemiddeld 25.000 bezoekers per dag is www.worldticketcenter.nl een van de grootste reiswebsites van Nederland.





http://www.worldticketcenter.nl