Gemeente Achtkarspelen


Dinsdag 19 januari: Dag kanidaatstelling

Dinsdag 19 januari 2010 vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Achtkarspelen plaats. Op die dag kunnen bij het hoofdstembureau in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 18 te Buitenpost, van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.

Naderhand volgen een aantal openbare zitting in het gemeentekantoor in Buitenpost. Het centraal stembureau houdt openbare zitting op 21 januari over nummering kadidatenlijsten en geldigheid lijstencombinaties.
Het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad houdt op donderdag 21 januari 2010 om 16.00 uur een openbare zitting in het gemeentekantoor te Buitenpost. In deze zitting vindt de nummering van de ingeleverde lijsten van kandidaten plaats. Tevens wordt een beslissing genomen over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad, die op woensdag 3 maart 2010 wordt gehouden.

Het hoofdstembureau houdt openbare zitting op 22 januari over geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten. Het hoofdstembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad houdt op vrijdag 22 januari 2010 om 16.00 uur een openbare zitting in het gemeentekantoor te Buitenpost. In deze zitting wordt beslist over:
- de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten
- het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten
- het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering.
De lijsten van kandidaten met vermelding van de daaraan toegekende nummers kunnen vanaf vrijdag 22 januari 2010 door iedereen worden ingezien bij afdeling Verkiezingen (team DBOP), Stationsstraat 18 in Buitenpost.