Gemeente Capelle a/d IJssel

ANBO-Hulpdienst ontvangt waarderingssubsidie

Ria Boehlé, hoofd Algemene Bond van Ouderen (ANBO)-Hulpdienst, ontving vrijdag 15 januari uit handen van wethouder Micle Jaliens een cheque ter waarde van EUR 10.120,-.

Ria Boehlé, hoofd Algemene Bond van Ouderen (ANBO)-Hulpdienst, ontving vrijdag 15 januari uit handen van wethouder Micle Jaliens een cheque ter waarde van EUR 10.120,-. Ook de heer Waard en mevrouw Schoo, respectievelijk voorzitter en secretaris van ANBO Capelle aan den IJssel, waren deelgenoot van dit heugelijke moment. ANBO-Hulpdienst is met haar 220 vrijwilligers één van de grootste vrijwilligersorganisatie in de gemeente. Zij maakt gebruik van de gemeentelijke `Stimuleringsregel vrijwilligerswerk' en krijgt daarom dit mooie bedrag uitgekeerd dat ten goede komt aan de aangesloten vrijwilligers. Ria Boehlé gaf te kennen: "Wij zijn heel blij met dit extraatje en het wordt door de vrijwilligers ook zeer gewaardeerd."

ANBO waarderingscheque

De waarderingssubsidie is een onderdeel van de `Stimuleringsmaatregel vrijwilligerswerk' en kan door vrijwilligersorganisaties zelf worden aangevraagd. De vergoeding bedraagt
EUR 46,- per vrijwilliger en is bestemd voor waarderingsactiviteiten voor de vrijwilligers en/of onkosten van de vrijwilligers. Wethouder Jaliens brengt de mogelijkheden van de
`Stimuleringsmaatregel 2006' graag nog eens onder de aandacht. "Het doel van deze stimuleringsmaatregel is om het vrijwilligerswerk te stimuleren en te ondersteunen."
Naast de optie van waarderingssubsidie worden er jaarlijks cursussen deskundigheidsbevordering aangeboden via de vrijwilligerswinkel en biedt de gemeente een `vrijwilligersverzekering' aan. Het verzekeringspakket is vanaf oktober 2009 uitgebreid en biedt dekking voor meer vrijwilligers dan het oude pakket. Bovendien is een aparte aanmelding niet meer nodig. Onder E-loket vindt u de volledige informatie onder vrijwilligerswerk en vrijwilligersverzekering.