Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


PERSBERICHT
Zoetermeer, 12 januari 2010

TOERKOOP REISBURO ZONVAART HEERHUGOWAARD
LEERBEDRIJF VAN HET JAAR 2010 REIZEN

Op dinsdag 12 januari is Toerkoop Reisburo Zonvaart, vestiging Heerhugowaard, uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2010 Reizen. De winnaar is tijdens de Reiswerk Inspiratiesessie op de Vakantiebeurs in Utrecht bekendgemaakt door Alien Cnossen, algemeen directeur Kenwerk. De andere genomineerden waren ANWB/VVV, vestiging Hengelo en A&A Tours BV Toerkoop Reisburo, vestiging Culemborg.

De verkiezingscommissie heeft de titel onder meer toegekend vanwege hun duidelijke en professionele visie op opleiden en het maatschappelijk verantwoord investeren in toekomstige beroepskrachten. "De leerlingen zijn zeer positief en voelen zich bij het bedrijf gewaardeerd als medewerker," aldus Cnossen.

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestond uit: Bert Verkoelen (RECRON), Rian Verkooijen (Reiswerk), Aletta Hoekstra-Hoetink (Veluws bureau voor Toerisme), Steven Ringelestijn (MBO Toerisme en Recreatie), Herbert Van Oord (HISWA), Johan Bijlsma (FNV recreatie) en Bianca Boerop (Kenwerk).

Stimuleren leren in de praktijk
De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk, Reiswerk, MBO Toerisme en Reizen en HISWA om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de sector reizen hebben onder de aandacht te brengen.


Noot voor de redactie (