Nedstat

Sitestat

Nedstat lanceert engagement in Sitestat

Amsterdam, 19 januari 2010 - Nedstat kondigt de release aan van engagement in Sitestat. De nieuwe engagement meting maakt het mogelijk de betrokkenheid van bezoekers te bepalen op basis van hun interesse in het online aanbod en de acties die ze op de site ondernemen. Marketeers kunnen bezoekersgroepen selecteren op basis het engagement niveau en inzoomen op hun gedrag. Dit maakt het mogelijk de targeting van campagnes en content sterk te verbeteren.

Bezoekers zijn in verschillende mate engaged met een site. Sommigen bezoeken enkel de homepage, terwijl anderen verder browsen en wellicht een rapport of handleiding downloaden of een video bekijken, weer anderen converteren direct. Bestaande metrics zoals 'bezoekduur' of 'aantal bezoeken' geven niet adequaat weer hoe betrokken een bezoeker is met het online aanbod.

Sitestat's nieuwe engagement meting maakt het mogelijk de betrokkenheid van bezoekers te bepalen op basis van de acties die ze op de site ondernemen. Door numerieke waarden toe te kennen aan pagina's en 'events' kunnen website beheerders de engagment factor van iedere actie vastleggen. Terwijl bezoekers over de site browsen, worden deze waarden opgeteld en wordt het engagement niveau bepaald.

Met Live Segmentation kunnen bezoekersgroepen worden geselecteerd met een bepaald engagement niveau en kan worden ingezoomd op hun gedrag. Dit stelt marketeers in staat campagnes en content beter af te stemmen op hun voorkeuren en de online gebruikservaring significant te verbeteren.

"De engagement meting voegt een nieuwe dimensie toe aan de bezoekinformatie", zegt Ulrike Ziegler, VP Marketing bij Nedstat. "Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om het engagement niveau van bezoekers die via verschillende campagnes op de site zijn gekomen te vergelijken. Mogelijk leveren sommige campagnes sterker betrokken bezoekers op dan andere. Dit helpt bij het sturen van campagnes en het efficiënt besteden van marketing budget."

De nieuwe engagement feature is beschikbaar voor alle Sitestat klanten zonder extra kosten.

Details en screenshots kunt u hiervinden. Opmerkingen kunt u plaatsen op blog.sitestat.com.
Visitor engagement

* Bepaal bezoeker engagement op basis van browsegedrag
* Segmenteer bezoekers met bepaalde engagement niveaus
* Target campagnes en content gebaseerd op engagement