D66

dinsdag 19 januari 2010

Kroes krijgt vrijwel zeker groen licht

Kandidaat eurocommissaris Kroes gaf vanmorgen achter gesloten deuren opheldering aan een aantal critici die haar tijdens de hoorzitting over de post Digitale Agenda afgelopen week niet overtuigend vonden.

bevestiging

"De kritiek op Kroes afgelopen week had een sterk opportunistisch en partijpolitiek karakter", zegt Europarlementariër Marietje Schaake, die Kroes tijdens de officiële hoorzitting zelf ondervroeg. ´Gelukkig bevestigen nu alle partijen dat Kroes geschikt is om Europa´s digitale agenda op de kaart te gaan zetten.´

nieuwe media

Voor Marietje Schaake is de Digitale Agenda een van de speerpunten de komende jaren. Ze heeft in het Europees Parlement de Intergroup Nieuwe Media opgericht. Dit podium biedt haar de mogelijkheid om het initiatief nemen rond thema's die met de Digtiale Agenda te maken hebben. "Nieuwe media veranderen onze democratie, economie en cultuur en raakt ondernemers, burgers, studenten en kunstenaars. De digitale agenda voor Europa is van essentieel belang om onze concurrentiepositie in de wereld niet te verliezen."