Gemeente Hellevoetsluis


Impuls Brede Scholen, Sport & Cultuur van start!

In 2009 heeft de gemeenteraad van Hellevoetsluis besloten om financiële middelen beschikbaar te stellen om mee te kunnen doen aan de impuls brede scholen, sport en cultuur. Dit is ingesteld door de ministeries van OC&W en VWS met als doel om tussen 2008 en 2012 ten minste 2500 fte's aan combinatiefuncties mogelijk te maken. Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar werkzaam is voor twee of meer sectoren (onderwijs, sport, cultuur). Met de combinatiefuncties wordt de verbinding en samenwerking tussen de sectoren versterkt. De structurele bijdrage van rijkswege is 40%.

In Hellevoetsluis zijn er drie combinatiefunctionarissen aangesteld die werkzaam zijn bij stichting PUSH en worden ingezet via de sectoren sport en onderwijs. De combinatiefunctionarissen worden ingezet via het basisonderwijs, waar de gehele doelgroep 4 t/m 12 jaar (waaronder ook de inactieven) te bereiken is. Met de inzet van de combinatiefunctionarissen worden de bewegingsprogramma's verbeterd en uitgebreid en is er een mogelijkheid om ook eens een kijkje bij de sportvereniging te nemen en daar een lessenprogramma te volgen, waardoor de drempel om mee te doen aan bewegingsactiviteiten of lid te worden van een sportvereniging, wordt verlaagd. Ook worden de combinatiefunctionarissen buitenschools ingezet, zodat Breedtesportactiviteiten kunnen worden uitgebreid en nieuwe activiteiten kunnen worden ontwikkeld. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de accommodaties en expertise van sportverenigingen. Tijdens schooltijd kan dat bijvoorbeeld zijn door een lessenprogramma te volgen bij de tennisvereniging. Naschools kan dat bijvoorbeeld zijn door activiteiten voor de buurt te organiseren bij en met de hockeyvereniging. De buitenschoolse opvang kan hierin ook een rol spelen.

Op donderdag 14 januari jl. is er een werkbezoek georganiseerd voor de schoolbesturen, de directie van stichting PUSH en de wethouders Onderwijs en Sport. Het betrof een naschoolse activiteit in sportcentrum `De Eendraght', waarbij de kinderen kennismaakten met de verschillende onderdelen van basketbal. De activiteit werd door de ongeveer 35 kinderen met groot enthousiasme ondergaan.


01/19/2010