Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Provincie investeert in toerisme grensregio's
Zuid-Limburg, Belgisch-Limburg en de regios Luik en Aken moeten zich als toeristisch gebied samen verkopen. Daardoor wordt de streek aantrekkelijk voor zowel bezoekers als voor de bewoners zelf. Dat is goed voor de economie want het aantal grensoverschrijdende daguitstapjes en kortbij-vakanties zal dan stijgen, zo is de verwachting.

Reden waarom de Provincie Limburg een kwart miljoen euro stopt in het euregionaal project met de naam Tiger. Dat is de afkorting van: toeristische investering in de grensoverschrijdende Europese regio.

Het samen vermarkten van de grensregio als een toeristisch gebied is tot nu toe niet van de grond gekomen doordat er in de grensregios verschillende organisatiestructuren bestaan. Aanbod en informatie over wederzijdse toeristische attracties wordt daardoor niet of nauwelijks uitgewisseld. Die worden via het project Tiger straks aan elkaar geknoopt. Daardoor worden attracties en natuurgebieden voor bezoekers en bewoners aan weerszijden van de grens bekender. De verwachting is dat dit zal leiden tot meer bezoekers.

Het project kost in totaal 4,2 miljoen euro en wordt voor de helft betaald door Brussel en Den Haag. De andere helft komt van de partners; Nederlands- en Belgisch Limburg, Parkstad Limburg, de Provincie Luik, de Regio Aken en andere Duitse grensregios. Ook de VVVs en andere toeristische organisaties van de betrokken partijen zijn betrokken bij dit project, dat start in maart van dit jaar.

Het comitë van toezicht van Interreg neemt op 19 februari een definitief besluit over het project Tiger. Alle partijen hebben zich reeds financieel gecommitteerd aan het project.

19-1-2010 15:35