Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 19 januari

Alkmaar, 19-01-2010 o 15.45 uur

Politie zoekt automobilist met kort lontje

Schagen, maandag 18 januari 2010.

Vanmorgen heeft een 22-jarige man uit Schagen aangifte gedaan van vernieling van zijn autoruit door een agressieve verkeersdeelnemer die daarna is vertrokken zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer was erg geschrokken.

De man reed op woensdag 13 januari 2010 rond 19.30 uur in de auto van zijn vader vanaf de Groeneweg de Sportlaan op. Hij reed tot de stoplichten bij de Westerweg die op rood stonden. Inmiddels was er een auto achter hem komen staan waarvan de bestuurder luid had getoeterd en had geknipperd met zijn lichten. Deze man stapte uit en sloeg zijn portier hard dicht en liep op de auto van het slachtoffer af. Hij schreeuwde: Je wilt me dood hebben! Het slachtoffer deed zijn portier op slot om te voorkomen dat de boze man hem uit de auto zou trekken. Hierop sloeg de man de ruit van het portier aan de bestuurderskant in en greep de gordel van het slachtoffer die opzij was gedoken. Hij trok de gordel aan en de aangever kreeg het benauwd. Uit zelfverdediging gaf hij de verdachte een tik door het kapotte raam. Hierop liep de dader terug naar zijn auto, haalde hem in en sloeg rechtsaf de Westerweg op in de richting van Schagerbrug.

Signalement

Hij liet het slachtoffer verbouwereerd en stijf van schrik achter. De verdachte reed in een donkere personenauto van het merk Volvo, stationmodel en type V40. Het ging om een blanke man tussen de 35 en 45 jaar oud. Hij had een lengte van ongeveer 1,80 meter, lichte ogen en een baardje. Hij droeg een beige hoedje van canvas met een koordje en met een slappe rand die omhoog was gevouwen. Hij droeg tevens donkere leren handschoenen, een lichtgekleurde beige heupjas met een rits, een donkere ribbroek en bergschoenen.

Getuigenoproep

Getuigen die inlichtingen over dit incident of de verdachte kunnen geven worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844.

Scholier in ijskoude sloot na ontwijken verlichtingscontrole

Den Helder, dinsdag 19 januari 2010.

De politie in Noord-Holland Noord houdt zeer regelmatig fietsverlichtingscontroles. Het is van groot belang dat fietsers goed zichtbaar zijn in het verkeer om de kans op een aanrijding te verkleinen. Vanmorgen hebben agenten grote controles gehouden op de Nieuweweg en de Zuiderhaaks. Er werden maar liefst 77 bekeuringen uitgedeeld van 18 tot 35 euro.

Eén scholier, een ongeveer 14-jarige jongen uit Julianadorp, wilde de politie te slim af zijn door de controle te omzeilen. Hij reed door een groenstrook aan de Zuiderhaaks. Een politiemotorrijder probeerde hem te achterhalen. Om de groenstrook te verlaten reed de fietser over een smalle balk die over een sloot lag. Hij verloor de macht over zijn stuur en belandde met fiets en al in het ijskoude water. agent schoot hem te hulp. Door klasgenoten werd hartelijk om de situatie gelachen. De jongen kon zelf met zijn natte pak naar zijn huis in de buurt. De motoragent besloot hem de boete van 18 euro te besparen omdat hij door de gevolgen van zijn vluchtpoging voldoende was gestraft.

Drie inbraken op rijtje

Den Helder, maandag 18 januari 2010.

In de middag werd een inbraak ontdekt in een rijtjeswoning aan de Crocusstraat. Men was binnen gekomen na het verbreken van de achterdeur en er was in ieder geval een computer en een beeldscherm weggenomen. Op 30 december is er links, en op 11 januari is rechts naast dit huis ook al ingebroken. In die gevallen kwam men ook binnen via de achterkant en werden er enkele goederen gepikt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Jongens op verdachte bromfiets aangehouden

Hoorn, maandag 18 januari 2010.

Rond 18.30 uur zagen agenten ter hoogte van het Keern twee jongens op een bromfiets staan. Bij het zien van de agenten gingen zij er als een haas vandoor in de richting van de Grote Waal. Op de Weel ging het tweetal onderuit, terwijl de agenten nog op een flinke afstand reden. Ze probeerden weg te komen maar dit lukte niet en ze werden aangehouden. Het ging om twee jongens van 17 en 18 jaar uit Hoorn. De bromfiets was voorzien van een vals kenteken. De 17-jarige werd na verhoor in de avond heengezonden. De 18-jarige bestuurder moest in verband met het onderzoek nog een nachtje blijven. Tegen het tweetal wordt een proces-verbaal opgemaakt en naar de herkomst van de brommer wordt eveneens onderzoek gedaan.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Opperdoes, dinsdag 19 januari 2010.

Gisteravond werd in zijn woning een 40-jarige man uit Opperdoes aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij zou de avond ervoor zijn echtgenote hebben mishandeld en bedreigd. De man werd voor de nacht ingesloten. Hij betuigde zijn spijt en wist zich weinig van zijn gedrag te herinneren door drankgebruik. De verdachte is vandaag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanrijding door drank

Alkmaar, maandag 19 januari 2010.

Rond 14.00 uur reed een 31-jarige man uit Beverwijk met zijn auto een andere auto aan op de Vondelstraat. Toen de betrokkenen bezig waren om de blikschade te regelen bleek dat het rijbewijs van de man verlopen was en dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Aan het bureau blies hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 790 ug/l (tot 220 toegestaan).

Het rijbewijs van de verdachte is ingenomen en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte zware mishandeling aangehouden (tevens homepagebericht)

Hoorn, dinsdag 19 januari 2010.

Gisteravond rond 20.30 uur is op de Holenweg een 16-jarige jongen uit Hoorn slachtoffer geworden van zware mishandeling. Hij brak zijn been op twee plaatsen en moest vanmorgen in het ziekenhuis worden geopereerd.

Het slachtoffer stond op het fietspad aan de Holenweg te praten met twee meisjes, te weten zijn zus en haar vriendin. Een ex-vriendje van de vriendin, een 17-jarige jongen uit Hoorn, kwam aan fietsen en werd jaloers. Er werd over en weer gescholden waarna de 16-jarige jongen probeerde te vluchten. Hij werd door de verdachte van achter getackeld waarna het slachtoffer ten val kwam en zijn been brak. De verdachte ging er vandoor maar kon later op de avond thuis worden aangehouden. Hij is vandaag in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Gestolen auto aangetroffen

Enkhuizen, maandag 18 januari 2010.

Rond 19.30 uur werd op de Noordewerweg een bestelauto aangetroffen die tegen een wegversmalling was aangereden. De inzittenden van de auto, een man en een vrouw van rond de 40 jaar oud, waren te voet gevlucht. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld maar hen niet meer gevonden. De auto bleek gestolen te zijn in Haarlem en werd geborgen.

Overval op snackbar mislukt, politie zoekt getuigen

Alkmaar, maandag 18 januari 2010.

Rond 21.154 uur hebben twee jonge jongens geprobeerd een snackbar aan de Kanaaldijk te overvallen. Doordat de eigenaresse op de alarmknop drukte schrokken ze en renden ze weg.

De vrouw stond alleen achter de toonbank toen de jongemannen van ongeveer 13 en 15 jaar oud binnen kwamen. De oudste was gewapend met een mes en eiste geld. De vrouw aarzelde geen moment en drukt onmiddellijk de alarmknop in. De jongens schrokken hier schijnbaar van want ze renden onmiddellijk de zaak uit. Ze renden weg via de Kanaaldijk in de richting van de Schoenmakerstraat waar ze uit het zicht verdwenen. De politie was snel ter plaatse maar trof de jochies niet meer in de omgeving aan.

De oudste was ongeveer 15 jaar en 1,70 meter lang. Hij droeg donkere kleding en een blauwe sjaal voor zijn gezicht. De jongere jongen was ongeveer 13 jaar en had een lengte van ongeveer 1,50 meter. Hij was negroïde en droeg geen gezichtsbedekking. Ook hij had donkere kleding aan.

Getuigen die inlichtingen over deze zaak of de verdachten kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Verkeerscontrole

Hoorn, maandag 18 januari 2010.

Overdag is er een verkeerscontrole gehouden op de Weel en op de Ysselweg. Er werden vijf bonnen uitgeschreven wegens overschrijding van de maximum snelheid, zes wegens het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden met een ongeldig rijbewijs en twee wegens het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Ook de bestuurder van een auto met een lekke uitlaat kreeg een bon.