JMW ontvangt EUR 10.000 van het Oranje Fonds

19/01/2010 16:20

Stichting Joods Maatschappelijk Werk

Joods Maatschappelijk Werk ontvangt van het Oranje Fonds een aanzienlijke bijdrage in de kosten van het interculturele en intergenerationele project " Hoe maakt u het". Dit project creëert een ontmoeting tussen twee groepen die elkaar in het dagelijks leven niet vaak tegenkomen.

Onbekend maakt onbemind, wat betekent dat tussen deze twee groepen een negatieve beeldvorming, angsten en (voor)oordelen zijn ontstaan.

In dit project gaan jonge en oudere Joden en Marokkanen op zoek naar elkaars leven, wonen, werken, dromen en geschiedenis. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen.

Van deze verhalen worden theatrale presentaties gemaakt die uitgevoerd worden in een moskee en een synagoge. De beeldvorming wordt daarmee over en weer positief beïnvloed en vooroordelen beslecht. Het wordt een kruisbestuiving tussen twee culturen en twee generaties.

De voorstelling kan mei/juni 2010 bekeken worden in Amsterdam.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer EUR 24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Andere subsidiegevers: Stichting Levi Lassen en de gemeente Amsterdam.