Politie Brabant-Noord

Overval op bank, geen buit

Oss, 19-01-2010

Dinsdagmiddag om twaalf uur is een bank aan de Molenstraat overvallen door in ieder geval één dader. Deze dader is er in gestolen auto van door gegaan. De auto is in de Carmelietenstraat een perceel binnen gereden. De dader is te voet gevlucht.

Een getuige had net voor twaalf uur gezien dat twee jongens met bivakmutsen op aan de zijkant van de bank een raam ingooiden. Eén van de jongens ging daar naar binnen. De getuige wist met zijn auto te voorkomen dat de andere jongen ook naar binnen ging. Hij reed op hem af waarop de jongen vluchtte, bij deze actie reed de getuige tegen de slagboom van het parkeerterrein aan waardoor deze omboog. De getuige is nog achter de mededader aangereden maar verloor hem uit het oog. De andere dader heeft in de bank gelopen. Het is nog niet duidelijk of hij een wapen bij zich had. Hij is zonder buit naar buiten gegaan en heeft voor de deur van de bank een vrouw zodanig bedreigd dat ze de sleutels van haar auto aan hem gaf. Hij is in die auto gestapt en weggereden. Een geldtransportwagen heeft nog geprobeerd de vluchtauto tot stoppen te dwingen waarbij een aanrijding ontstond. De dader wist te vluchten in de auto. Op de Carmelietenstraat is hij vermoedelijk de macht over stuur verloren en reed hij met de auto een winkel binnen. De dader is vanaf daar te voet gevlucht.

Op het middaguur kwamen er bij de politie meerdere overvalalarmen binnen van de bank aan de Molenstraat. Ondanks het feit dat ze snel ter plaatse waren bleken de daders al weg. Er werd direct een onderzoek ingesteld. In een zijstraat, de Haarviltstraat werd een scooter aangetroffen met daarop een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Deze hebben de daders vermoedelijk achtergelaten. Speurhonden hebben tevergeefs naar de daders gezocht. Er waren veel mensen getuige van het hele voorval. De technische recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen. De districtsrecherche is begonnen met het horen van de vele getuigen, aan de overzijde van de bank zit een middelbare school waarvan veel leerlingen iets gezien hebben. Mochten er getuige zijn die nog niet zijn benaderd door de politie dan is het dringende verzoek om contact op te nemen met de districtsrecherche van Oss via 0900-8844.