Politie Brabant Zuid-Oost

Politie pakt twee mannen op voor overval

Mierlo, 19-01-2010 o De politie heeft maandagmiddag twee mannen (17 en 19 jaar oud) aangehouden in hun woningen in Mierlo.

Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een horecagelegenheid aan de Dorpstraat op zaterdagavond 16 januari (voor meer details zie tweede persbericht van zondag 17 januari). Uitgebreid onderzoek van de recherche leidde tot de aanhoudingen van maandag. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Zondagmorgen werd al een 18-jarige man uit Mierlo aangehouden. Ook hij zit in verzekering voor verder onderzoek.

De politie Brabant Zuid-Oost wil een klemmend beroep doen op haar inwoners. In het onderzoek naar de overval in Mierlo is achteraf gebleken dat er burgers zijn geweest die de jongeren hebben gezien in de omgeving van de horecagelegenheid. Dit was voorafgaand aan de overval zelf. Hoewel ze dat op dat moment verdacht vonden, is er toch geen melding gemaakt bij de politie. Voor de politie is dat wel zeer belangrijk. Ziet u verdachte personen regelmatig langs dezelfde winkel voorbij lopen of zich anderszins verdacht gedragen? Onthoud het signalement en bel met 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie.