Gemeente Helmond


Staatssecretaris opent jongerenloket

Staatssecretaris Jette Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 18 januari het jongerenloket op het Werkplein te Helmond geopend.

Op het jongerenloket kunnen jongeren tussen 16 jaar en 27 jaar terecht kunnen voor vragen of ondersteuning over werk, opleiding en inkomen.

Inspelen op stijgende jeugdwerkeloosheid

Het jongerenloket staat open voor alle jongeren uit de gemeenten Helmond, Deurne, Asten, Laarbeek, Someren, Gemert-Bakel en Geldrop-Mierlo. Met het jongerenloket hebben we een extra instrument in handen om in te spelen op de stijgende jeugdwerkeloosheid in de regio.

Staatssecretaris Klijnsma in gesprek met jongeren van het leerwerkbedrijf JeeWee

Speeddaten met werkgevers

Het bezoek van de Staatssecretaris aan het jongerenloket was onderdeel van een werkbezoek in het kader van Jeugdwerkeloosheid dat zij bracht in de regio zuid-Oost Brabant. Voorafgaand aan de opening hebben een 80-tal jongeren meegedaan aan een speeddate met werkgevers die 55 vacatures open hebben staan. Met resultaat: er zijn een 40-tal vervolggesprekken ingepland.

Diverse organisaties werken samen om het fysieke jongerenloket te bemensen: Gemeente Helmond, UWV Werkbedrijf, ROC ter Aa, het Regionaal Meld en Coordinatiepunt Voortijdig Schoolverlaten (RMC), en FOntys Actief.