Provincie Utrecht

Provinciale stimulans voor Utrechtse mode-industrie

19-1-2010 -

Een winkel van de toekomst, waar de klant terecht kan voor prefab bestellingen op maat van modeartikelen. Een etalage met nieuwe producten van jonge ontwerpers. Een naaiatelier waar op een innovatieve manier mode wordt gemaakt. Deze drie ingrediënten bij elkaar leveren het Designer Café op, een nieuwe loot aan de stam van de creatieve industrie in de provincie Utrecht.

GS zien kansen in het stimuleren van de Utrechtse mode vanwege de extra banen die daarmee gemoeid zijn. Het initiatief levert 95 arbeidsplaatsen op voor zowel laag- als hoog opgeleide werknemers in de Utrechtse creatieve maakindustrie. Bovendien zorgt Designer Café ervoor dat vakmanschap op het gebied van de productie van fashion wordt teruggebracht naar de provincie Utrecht. De realisatie van een winkel waar de nieuwste modeartikelen gekocht kunnen worden, gelegen in het hart van Nederland, is bovendien goed voor de omzet van fabrikanten en -leveranciers.

Start in 2010
De bedoeling is dat het Designer Café wordt gevestigd in de stad Utrecht en in de loop van 2010 van start gaat. GS willen aan dit project 350.000 euro bijdragen. Ook de gemeente Utrecht is financier. Definitieve besluitvorming is in de vergadering van Provinciale Staten op 22 maart a.s.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030-2583196