FNV KIEM

Voorstellen cao Grafimedia

dinsdag 19 januari 2010

Op 1 februari 2010 loopt de huidige Grafimedia cao af. De conceptvoorstellen voor een nieuwe cao zijn tot stand gekomen in overleg met de sectorraad Grafisch/Prepress en de vakgroep Kranten.

Het zijn zéér zware tijden in de grafische industrie, het aantal mensen dat werkzaam is in de sector is in 2009 met ongeveer 20% gedaald en de verwachtingen voor 2010 zijn niet veel beter. Wellicht heb jij hier op een of ander wijze mee te maken gehad. Ondanks dit zware weer in de sector vindt FNV KIEM dat je niet achteruit hoeft te gaan in salaris en dat opleiding en werkgelegenheid de sleutelwoorden vormen voor de toekomst.

En dan is nu het woord aan jou, want onze leden bepalen of de voorstellen passen bij het huidige klimaat in de sector en bij jouw werkzaamheden. Hoe meer leden hun stem laten horen, hoe beter wij weten wat de sector echt belangrijk vindt voor de onderhandelingen.

Je kunt je input vóór maandag 1 februari via grafimediacao@fnv-kiem.nl aan ons doorgeven. Als je nog andere wensen of voorstellen hebt die je in de onderhandelingen terug wilt zien, dan horen wij dat graag. Uiteraard houden wij je op de hoogte van het verloop van de cao-onderhandelingen.

Cao voorstellen Grafimedia