Gemeente Almere

Zestien partijen nemen deel aan Almeerse raadsverkiezingen

19-01-2010

AVIP schrijft zich in Aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010 nemen 16 partijen in Almere deel. Op 19 januari hebben alle deelnemende partijen hun kanditdatenlijsten ingeleverd. In Almere zijn dat 11 landelijke partijen en 5 lokale partijen.

De Partij voor de Vrijheid (PVV), Trots op Nederland Lijst Verdonk, de Klimaat en omgevingspartij (KOP), de Almere Voor Iedereen Partij (A-VIP), de Nederlandse Moslim Partij (NMP) en Nationale Democratische Partij (NDP) zijn nieuwe deelnemers in Almere.

Daarnaast hebben de landelijke partijen PvdA, VVD, SP, ChristenUnie, CDA, GroenLinks, D66 en de Verenigde Senioren Partij (VSP) en de lokale partijen Leefbaar Almere en de Almere Partij vandaag hun kieslijsten bij de gemeente ingediend. De politieke partijen hebben kans op één of meerdere van de 39 beschikbare raadszetels.

Op de speciale website almerestemt.nl, die vanaf woensdag 20 januari in de lucht is, kunnen belangstellenden alle informatie vinden over de partijen, de kandidaten, de partijprogramma's, filmpjes van lijsttrekkers en de activiteitenagenda. Ook kan de Almeerse kiezer hier de stemwijzer en het kieskompas (eind januari/begin februari) vinden om een stemadvies te krijgen. Alle kandidaten op kieslijsten van alle deelnemende partijen hebben hier een eigen persoonlijke pagina en er kunnen discussies onderling plaatsvinden over de Almeerse thema's. Daarnaast staat er informatie over stemmen en stembureau's in Almere.

Link(s)


* almerestemt.nl (vanaf 20-1-2010)

Winter 2009