Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

Ruim 60 Franse wijnproducenten presenteren hun wijnen in Rotterdam

Sopexa Nederland organiseert voor de vijfde keer de grote overzichtsproeverij genaamd France-Vins op dinsdag 19 januari 2010. De proeverij zal tussen 13.30 en 19.00 uur plaatsvinden in het Beurs-WTC Congress & Event Center in Rotterdam.

Tijdens deze grote overzichtsproeverij verwacht Sopexa meer dan 60 Franse wijnproducenten uit 12 Franse wijngebieden die bij elkaar geteeld ruim 500 verschillende Franse wijnen komen presenteren aan de Nederlandse wijnsector. De bezoekers kunnen een heuse Tour de France-Vins maken naar de bekende en minder bekende wijngebieden van Frankrijk. Tijdens het evenement zijn zowel AOC wijnen als alle andere categorieën wijnen uit Frankrijk (rood, wit, rosé en mousserende wijnen).

Het evenement biedt de importeurs, slijters, inkopers, restaurateurs, journalisten en overige wijnprofessionals de mogelijkheid om honderden verschillende Franse wijnen te proeven, te netwerken en nieuwe commerciële contacten te leggen.

Op maandag 18 januari 2010 zijn dezelfde wijnproducenten aanwezig op de Belgische editie van France-Vins in Brussel.

Op de website http://www.france-vins.nl kunnen geïnteresseerde professionals alle informatie over het evenement vinden en zich alvast inschrijven.

De lijst met de ingeschreven producenten voor het evenement in Rotterdam zal in januari beschikbaar zijn op deze website.Noot voor de redactie (