Flink sponsort nieuwe website Zilveren Camera


DEN HAAG, 20100119 -- Internetbureau Flink is al jaren de vaste online sponsor van de Stichting De Zilveren Camera. Ter ere van het 60 jarig bestaan van de meest prestigieuze fotojournalistieke prijs van Nederland, heeft Flink de website www.zilverencamera.nl compleet vernieuwd.

In het nieuwe, moderne design staat het optimaal tonen van de foto's voorop. En door de verbeterde navigatie kan er eenvoudig door de verschillende wedstrijdcategorieën gebladerd worden. Voor de 60e verjaardag van de Zilveren Camera heeft Flink een historisch overzicht ontworpen van alle winnende foto's met hun eigen verhaal. Van aardappels rapen op de Dam in 1949 tot aan het Olympisch goud van Maarten van der Weijden in 2008.

Online inzend- en jureersysteem groot succes
Fotografen kunnen zich via de website inschrijven. Zij ontvangen persoonlijke inloggegevens voor het online inzendsysteem. Hiermee kunnen zij eenvoudig foto's insturen, rangschikken en van pakkende bijschriften voorzien, gedurende de gehele inzendperiode. Dit jaar hebben meer dan 400 fotografen samen bijna 10.000 foto's ingezonden! Met het Jureersysteem kunnen de juryleden, binnen dezelfde online omgeving als de inzendingen, snel en overzichtelijk alle ingezonden foto's bekijken, beoordelen en voordragen voor nominatie.

Wie wint de Zilveren Camera 2009?
Alle genomineerde inzendingen zijn vanaf 13 januari 2010 online te bekijken. Op zondag 24 januari wordende categoriewinnaars en de uiteindelijke winnaar van de Zilveren Camera bekendgemaakt, tijdens de feestelijke bijeenkomst in het Fotomuseum te Den Haag. Ook vind dan de prijsuitreiking plaats van de twee andere prijzen; het Fotoverhaal van het Jaar en de Canonprijs voor jong talent.

Full service internetbureau Flink
Het Haagse full service internetbureau Flink is verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van www.zilverencamera.nl. De website, het inzend- en het jureersysteem van de Zilveren Camera zijn ontwikkeld in `WebComposer', het online Content Management Systeem van Flink.

Flink werkt al sinds 1997 aan online projecten voor vele toonaangevende merken en organisaties, zoals de Nederlandse Staatsloterij, TNO, Naturalis, ING Real Estate, Jabra, MIO, Dayzers en World Press Photo. Kijk voor meer informatie op www.flink.nl