Webservices.nl breidt diensten voor autobranche uit


VWE levert voertuiginformatie aan Webservices.nl

HAARLEM, 20100119 -- Leverancier van online datadiensten Webservices.nl heeft het aantal diensten op voertuiggebied sterk uitgebreid. Webservices.nl heeft daarvoor vorige week een overeenkomst gesloten met VWE. VWE voorziet Webservices.nl voortaan van voertuiginformatie. De nieuwe diensten bieden goede ondersteuning aan de dagelijkse bedrijfsvoering van autobedrijven, verzekeraars en leasemaatschappijen.

Door de samenwerking met VWE kan Webservices.nl beter inspelen op de groeiende behoefte van zijn klanten aan voertuigdata. Voor het opmaken en beheren van een verzekeringspolis is alle actuele informatie binnen twee seconden op te roepen en te koppelen aan bestaande data. Door het invoeren van een kenteken, kan over meer dan tweehonderd kenmerken van een bepaald voertuig, die af fabriek zijn geleverd, informatie worden ontsloten. Informatie over de motorisatie en uitrusting, maar ook de catalogusprijs en de APK-vervaldatum is snel voorhanden. Maar ook op basis van andere kenmerken dan het kenteken kan een voertuigbestand worden verrijkt.

Webservices.nl biedt abonnementen aan, waarmee data online en realtime verrijkt of gevalideerd kunnen worden. Harold van Asdonk van Webservices.nl: "Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking met VWE. Onze klanten hebben nu nog meer mogelijkheden om gegevens op te halen over een bepaald voertuig. Door de webservices te koppelen aan de applicaties van onze afnemers, beschikt men in een handomdraai over relevante informatie."

Vergroting efficiëntie en gemak in hele voertuigketen
De inzet van deze webservices kan voor de hele voertuigketen zorgen voor een vergroting van de efficiëntie als het gaat om bijvoorbeeld de inkoop, verkoop, polis- en kenteken-checks. "Wij verwachten veel van deze samenwerking", aldus Jasper Verweij van VWE. `Door de combinatie van onze hoogwaardige voertuigdata en de tools van Webservices.nl zijn wij gezamenlijk in staat de markt op een optimale manier te bedienen."

Over Webservices.nl en VWE
Webservices.nl is een full service dienstverlener op het gebied van online verrijking en validatie van
data. Sinds de oprichting in 2004 heeft Webservices.nl al meer dan 10.000 gebruikers. Het valideren van data is mogelijk met verschillende gegevens, waaronder informatie over adressen, bedrijven, geografische coördinaten, kadastrale informatie, kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven en voertuigdata. Hiervoor worden data ontsloten van o.a. VWE, Kadaster, KvK, Human Inference, Dun&Bradstreet, Graydon, Falk, Geodan, Cendris en Addressdoctor.

VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie bv is een zakelijke dienstverlener voor de autobranche en aan de autobranche gerelateerde partijen. Met de verkrijging van het RDW-providerschap in 2001 is het bedrijf uitgegroeid tot een veelzijdige organisatie met honderdvijftig medewerkers, die zich richt op voertuiginformatie, -documenten en RDW-diensten.