Internationale vraag naar bladmuziek doet verkoop in het buitenland van ‘Sheet Music Plus’ als een speer stijgen boven de 20 procent

Sheet Music Plus ervaart meer dan 22 procent jaarlijkse stijging van de verkoop in Nederland nu consumenten in het buitenland bladmuziek kopen

EMERYVILLE, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20100119 --

Als getuige van de tijdloze aantrekkingskracht van gedrukte en gebonden bladmuziek in deze digitale tijd, kondigde Sheet Music Plus, de meest vooraanstaande online aanbieder van bladmuziek, vandaag haar enorme internationale succes aan. In 2009 kende het in de VS gevestigde bedrijf 22 procent totale internationale groei op tientallen markten waaronder het Verenigd Koningrijk, Canada, Australia, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, Italië, België, Ierland, Nederland, Zweden en nog veel meer. Ondanks de problematische economie in het afgelopen jaar heeft het bedrijf met succes bijna 600.000 bestellingen wereldwijd verzonden, wat haar positie heeft versterkt als marktleider op de online markt van gedrukte bladmuziek. Met een geschiedenis van zeer sterke winstgevende groei eindigde Sheet Music Plus 2009 met een jaarwinst van bijna $ 25 miljoen. Sheet Music Plus verzendt tussen de 2000 en 5000 bestellingen per dag naar bestemmingen in 170 landen.

“Muziek is de universele taal, maar ieder land heeft te maken met unieke uitdagingen bij het lokaal vinden van gedrukte muziek, vooral als het gaat om minder vaak gebruikte instrumenten en onbekende componisten,” aldus Keith Cerny, CEO van Sheet Music Plus. “Daardoor zijn muziekliefhebbers terechtgekomen op onze site, omdat we de grootste keus ter wereld hebben op het gebied van gedrukte bladmuziek in combinatie met onze mogelijkheden om de bestellingen naar de meeste delen van de wereld te verzenden.”

Om de koopervaring te optimaliseren voor zowel nationale als internationale klanten, heeft het bedrijf een nieuw, ultramodern datacenter gelanceerd. Het bedrijf heeft ook gezorgd voor uitgebreide verbeteringen van haar website, waaronder belangrijke verbeteringen van de mogelijkheden om online te zoeken en het bieden van lokale valutaconversie op tientallen markten. Sheet Music Plus verkoopt muziek voor alle belangrijke genres – waaronder klassiek en barok, rock en populair, jazz, religieus, koren, Broadway en films/televisie. Het verkoopt ook een breed assortiment instructiemateriaal voor schoolbands, koren en orkesten.

Ter illustratie van het internationale succes van het bedrijf geven wij u hieronder het percentage jaarlijkse groei van Sheet Music Plus op selecte markten: Australië (21%), Verenigd Koninkrijk (20%), Canada (16%), Frankrijk (34%), Duitsland (14%), Spanje (39%), Japan (32%), Nederland (22%), Italië (24%), België (20%), Ierland (14%), Noorwegen (8%), Finland (34%), Griekenland (65%), Zweden (12%), Zwitserland (30%) en Denemarken (30%). Bovendien was in het vierde kwartaal sprake van een stijging vergeleken met het derde kwartaal, op basis van een aantal siteverbeteringen gericht op de internationale markt: Mexico (27%), Israel (50%), Portugal (38%), Rusland (92%), en meer dan 100% in Polen, China, Tsjechië, Roemenië, Slowakije en Kroatië.

Over Sheet Music Plus

Sheet Music Plus heeft haar hoofdvestiging in Emeryville, Californië – deel van San Francisco Bay – en levert de grootste keuze aan bladmuziek aan de meeste plaatsen ter wereld. Met een jaarwinst van $ 25 miljoen beschikt Sheet Music Plus over een brancheleidende catalogus van meer dan 555.000 titels in een groot aantal muziekgenres van de meest gespecialiseerde tot de populairste, voor alle typen musici, leraren en instrumenten. Bezoek voor meer bedrijfs- en productinformatie onze website: www.SheetMusicPlus.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Access Communications for SheetMusicPlus.com
Stephanie Jucar, 001 (415) 844-6290
sjucar@accesspr.com
Kimberly Kaspar, 001 (415) 844-6291

kkaspar@accesspr.com