Naar coherent en eerlijk handelen


een reactie op het WRR rapport 'Minder pretentie, meer ambitie'

AMSTERDAM, 20100119 -- Fairfood International reageert op het WRR rapport `Minder pretentie, meer ambitie: ontwikkelingshulp die verschil maakt'. In haar rapport `Minder pretentie, meer ambitie' stelt de WRR dat het ontwikkelingsbeleid zich duidelijker dient te oriënteren op grote mondiale vragen. Volgens Fairfood is een van die grote mondiale vragen hoe handel kan leiden tot duurzame ontwikkeling en welke rol het bedrijfsleven hierin moet spelen.

Mondiale ontwikkeling

De WRR stelt dat de focus van ontwikkelingsbeleid moet verschuiven van directe armoedebestrijding naar het adresseren van de structuren die duurzame ontwikkeling in de weg staan. Dat vereist coherent beleid van de Nederlandse overheid ten aanzien van handel en ontwikkeling.

Structurele oplossing

Zolang van overheidswege de voorwaarden niet zijn gecreëerd voor eerlijke internationale handel, zal Fairfood bedrijven blijven aansporen om hun productie- en handelsmethoden te verduurzamen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die op deze manier deel willen zijn van de structurele oplossing voor extreme honger en armoede.

Lees de uitgebreide reactie op het Fairfood Blog, fairfood.blogspot.com/2010/01/fairfood-talks-naar-coherent-en-eerlijk.html





Ingezonden persbericht