NETASQ sluit distributieovereenkomst met TD Azlan


BREDA, 20100119 -- NETASQ, Europees leverancier van netwerk- en mail security-oplossingen, heeft een distributieovereenkomst gesloten met TD Azlan, de Europese Value Added Enterprise divisie van broadliner Tech Data. NETASQ heeft met name voor TD Azlan gekozen vanwege de kennis van security-oplossingen en storage producten en vanwege het feit dat TD Azlan veel ervaring heeft met enterprise organisaties. TD Azlan zal zich vooral richten op de distributie van de NETASQ-oplossingen voor de enterprise markt, waarbij de focus voor 2010 ligt op de Europese organisaties en instellingen.

David de Pauw, Business Development Manager bij TD Azlan: "Begin 2007 richtte TD Azlan haar security-afdeling op met de bedoeling om ons duidelijk te positioneren in deze markt. Nu, drie jaar later, willen wij ons portfolio uitbreiden. NETASQ zocht een partner om de markt mee te ontwikkelen en de keuze was snel gemaakt. Voor ons is dit eigenlijk de perfecte match."

"TD Azlan is een zeer grote en bekende distributeur die in samenwerking met leveranciers en resellers de meer complexere technologieën bij organisaties implementeert. Vanwege de grote kennis die TD Azlan heeft van de enterprise markt en de problematiek die bij dit type organisaties speelt biedt zij een grote toegevoegde waarde. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat TD Azlan een overeenkomst met ons heeft getekend. Daarnaast zien wij in TD Azlan een partij met goede mogelijkheden om de relatie met system integrators uit te bouwen," zegt Rolf van Gent, regional manager Benelux & Nordics bij NETASQ.


Over NETASQ
Met meer dan 50.000 verkochte producten wereldwijd via een distributiekanaal van meer dan 300 partners verspreid in meer dan 30 landen, kan NETASQ zich een belangrijke speler op het gebied van informatiebeveiliging noemen. De oplossingen van NETASQ voldoen aan de behoeften van bedrijven voor een gecombineerde beveiligingsmethode voor netwerkbedreigingen en spam. Voor meer informatie, bezoek www.netasq.com.

Over Tech Data
Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS) - is een Amerikaanse multinational met hoofdzetel in Clearwater, Florida en werd in 1974 opgericht als toonaangevende, wereldwijde leverancier van ICT-producten, logistiek management en andere diensten met een toegevoegde waarde. Het bedrijf is aanwezig in de Verenigde Staten, Canada, Latijns Amerika, de Caraïben, het Midden-Oosten en Europa. Haar diensten omvatten onder meer verkoop, technische en financiële ondersteuning, configuratie en een hele reeks bekroonde e-commerce oplossingen. Tech Data staat voor een omzet van 24,1 miljard dollar (boekjaar 31 januari 2009), meer dan 100.000 resellers in meer dan 100 landen en staat op de 102de plaats op de Fortune 500 ®. In 1998 kwam er een fusie met de groep Computer 2000. Meer info op www.techdata.com.

Azlan, de Europese Enterprise Division van Tech Data Corporation werd in 1984 in Engeland opgericht en in 2003 overgenomen door Tech Data. Azlan is vandaag de grootste Belgische value ICT-distributeur en bestaat uit 4 takken: server & storage solutions, enterprise network, software solutions en security solutions. Het bedrijf biedt aan een uitgebreid netwerk van resellers een waaier van ICT-producten aan waaronder componenten, networking producten, peripherals, PC's en software van diverse hard- en software fabrikanten. Een ruim pakket aan services sluiten het product-gamma af, gaande van e-business, logistics, financiën en marketing.





Ingezonden persbericht