Gemeente Winterswijk


Winterswijk genomineerd voor Wandelgemeente van het Jaar 2010

18 januari 2010

De gemeente Winterswijk is een van de drie genomineerden voor de titel Wandelgemeente van het Jaar. Dit is een nieuwe verkiezing georganiseerd door 'te voet', de wandelkrant van Nederland. De andere genomineerden zijn Sevenum en Oirschot.

In januari bezoekt een verslaggever van 'te voet' alle drie gemeenten. Tijdens dit bezoek maakt hij een wandeling van 10 tot 15 kilometer die hij ter plekke beschrijft. Deze beschrijvingen worden gepubliceerd in het blad 'te voet' en op de website www.wandelgemeentevanhetjaar.nl. Ook de stemmen van de lezers wegen mee in het eind oordeel. De winnaar wordt rond de zomer bekend gemaakt. De winnaar mag zich Wandelgemeente van het Jaar noemen. Uitgebreide reportages volgen in 'te voet', de wandelkrant van Nederland en op www.wandelgemeentevanhetjaar.nl.

100% Winterswijk
De gemeente Winterswijk heeft zich ingeschreven voor deze verkiezing in het kader van de campagne "100% Winterswijk. Geniet van het pure leven!' omdat zij vinden dat Winterswijk wandelaars veel te bieden heeft. Burgemeester Thijs van Beem zegt hierover: Ik ben hartstikke trots dat we genomineerd zijn voor de titel Wandelgemeente van het Jaar. We zijn een Nationaal Landschap en ons buitengebied kent vele mooie plekken. Denk aan de eeuwenoude landgoederen met statige scholtenboerderijen, watermolens, de steengroeve en het strandbad. We hebben ook veel kwalitatief goede wandel- en fietsroutes waarbij je onderweg van alles tegenkomt denk aan de vele boeren die streekproducten maken en verkopen onderweg. Voor mensen die meerdere dagen willen wandelen en genieten van het prachtige landschap van Winterswijk is er volop gelegenheid om te overnachten. Kortom, Winterswijk is een paradijs voor wandelliefhebbers!"

Meer weten?
Op de website www.100procentwinterswijk.nl staat meer informatie over activiteiten en evenementen in Winterswijk. Ondernemers, verenigingen en stichtingen die ideeën hebben of het logo willen gebruiken in hun publiciteitsmiddelen kunnen contact opnemen via de website. ook vind u op de website banners die u gratis op uw eigen website kunt plaatsen.