Agentschap NL


Inschrijving MKB Innovatie Top 100

De inschrijving voor de MKB Innovatie Top 100 is weer geopend. In 2010 wordt het eerste lustrum gevierd van de MKB Innovatie Top 100. Uitsluitend nieuwe producten en diensten kunnen worden genomineerd.

Beoordeling door jury
Een panel met experts uit de belangrijkste sectoren (bouw, industrie, creatieve industrie, human health, logistiek, groothandel en maritiem en food & agri) doet in februari 2010 de voorselectie. Een onafhankelijke jury bepaalt daarna de ranglijst van de top 100, die in mei bekend wordt gemaakt.
Bij de beoordeling wordt extra gelet op de nieuwheid van de vinding en of de producten/diensten al verkrijgbaar en verkocht zijn. Andere criteria waar de jury naar kijkt zijn: impact (effect op de markt), originaliteit, mate van bescherming en presentatie van innovatie (onder andere website).

Stimuleren en promoten
Afgelopen jaar zijn bijna 300 innovaties voorgedragen. Bedrijven hebben de mogelijkheid daarbij vooraf - kosteloos - te worden ondersteund door Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en NL Octrooicentrum. Deze organisaties zijn samen met bizz, het vakblad voor ondernemers, de initiatiefnemers van de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100.
De MKB Innovatie Top 100 is bedoeld ter stimulering en promotie van innovatieve ondernemingen. De winnaars van voorgaande jaren hebben mede door dit evenement een doorbraak in de markt gerealiseerd door de aandacht in de media (tv, radio, dagbladen, vakpers) en de nieuwe contacten met andere ondernemers en politiek.

Meer informatie en aanmelden
Ondernemers kunnen zich vanaf heden aanmelden. Op 1 februari 2010 sluit de inschrijving.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. De volledige uitslag wordt gepubliceerd via onder meer bizz. Uitsluitend bij de KvK geregistreerde ondernemingen kunnen zich nomineren. Stichtingen zijn uitgesloten van deelname.