KNHS

Anemones Wieke V wint in Zwolle
19 januari 2010
Deelnemers Silfit Masterclass 2010

Zaterdagavond werd in Zwolle de tweede wedstrijd van de KNHS-Silfit Masterclass verreden. Zeven in topvorm verkerende paarden presenteerden zich voor een mooie strijd.

De jury in Zwolle bestond uit KNHS- jurylid Janus Plaisier, Mary Lodewijks en Roeli Bril.
Anemones Wieke V voelde zich in Zwolle als een vis in het water en ging vrij door de baan. De tegenstand kwam net als in Zuidbroek van Anemones Zomooi met Jan Muggen en Anemones Wizzkids Gonda met Derk Jan Mekkes. Deze top drie ligt erg dicht bij elkaar waarbij details het verschil maken voor de plaatsing. Wieke V, Zomooi en Wizzkids Gonda werden uitgenodigd om over te rijden voor de eerste plaats. Wieke V trok aan het langste eind, maar de concurrentie stond niet stil wat resulteerde in een close finish.
Tweede werd de mooie schimmel Zomooi met de altijd enthousiaste Jan Muggen. Op de derde plaats eindigde ditmaal Wizzkids Gonda met Derk Jan Mekkes. De als vierde geplaatste Anemones Bakboord HBC liet een aansprekende prestatie liet zien en kruipt steeds dichter naar de top.

De volgende wedstrijd van de KNHS-Silfit Masterclass is tijdens Jumping Amsterdam. Dit wordt een spannende strijd omdat wisseling van paarden dit jaar voor het eerst is toegestaan. Zo laat Derk Jan Mekkes de topmerrie Wizzkids Gonda thuis en brengt hij de jonge hengst van de VDL Stud, VDL Bentley AMR, voor het eerst uit in de Masterclass.