Politie Limburg-Zuid

Verkeersveiligheidsproject Overhoven van start gegaan

Gezamenlijk persbericht gemeente Sittard-Geleen en Politie Limburg-Zuid

Wethouder en schooljeugd reikten gele kaarten uit

De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Overhoven hebben maandag 18 januari op de Kastelenweg in de wijk Overhoven weggebruikers aangesproken op hun verkeersgedrag. Wethouder Guyt vergezelde hen en reikte aan verkeersovertreders de eerste gele kaarten uit. Er werden 18 overtreders staande gehouden. Wethouder R. Guyt zorgde voor de aftrap van het handhavingsproject in de wijk Overhoven. Samen met enkele kinderen en agenten werd op 18 januari de eerste dag van het project gestart.

Schoolkinderen, leerkrachten, ouders en aanwonenden waren aanwezig om het project te ondersteunen. De politie houdt de eerste dagen zoveel mogelijk passanten op de Nusterweg en de Kastelenweg staande om de boodschap van het project over te brengen. Overtreders van de snelheid krijgen de eerste twee dagen een waarschuwing in de vorm van een gele kaart. Later in de week gaat de politie onverbiddelijk over tot verbaliseren.

Tijdens de eerste dag van het project werden 18 waarschuwingen gegeven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 30 km/u. De politie controleerde met een lasergun de snelheid, waarbij de hoogste gemeten snelheid 54 km/u bedroeg. Ook werden twee bestuurder gewaarschuwd omdat zij hun autogordel niet gebruikten.

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV), onderdeel van het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord is bezig de verkeersonveiligheid in de wijk Overhoven aan te pakken. Aanleiding hiervoor zijn de aanhoudende klachten van wijkbewoners over de snelheid van het verkeer in de wijk.

Uit de enquête die eind 2007 gehouden werd, bleek dat er bij de bewoners van de wijk Overhoven een gevoel van verkeersonveiligheid bestond. Veelgehoorde klachten waren snelheidsovertredingen binnen de 30 km/u zone.

19-01-2010, Sittard