Gemeente Dalfsen

Elfers waarnemend burgemeester Steenwijkerland

19-01-2010

Dalfser burgemeester tijdelijk opvolger Apotheker. Burgemeester Elfers

Elfers waarnemend burgemeester Steenwijkerland

De Dalfser burgemeester de heer L.V. (Leo) Elfers is vandaag door commissaris van de Koningin mr G.J. Jansen benoemd tot waarnemend burgemeester van Steenwijkerland. De heer Elfers zal zijn werk in Steenwijkerland op 16 februari beginnen.

De vacature van burgemeester in Steenwijkerland ontstaat wanneer burgemeester Apotheker naar Sneek vertrekt. In overleg met de fractievoorzitters van de Steenwijkerlandse raad heeft commissaris Jansen besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen. Op deze manier kan de nieuwe gemeenteraad van Steenwijkerland na de verkiezingen aan de slag met het profiel voor een nieuwe, vaste burgemeester. Naar verwachting wordt de selectie- en benoemingsprocedure voor een vaste burgemeester eind 2010 of begin 2011 afgerond.

Van Dalfsen naar Steenwijkerland
Burgemeester Elfers heeft een grote staat van dienst op bestuurlijk terrein. In 1978 werd hij gekozen in de gemeenteraad van Kampen, waar hij in 1982 werd benoemd tot wethouder. In 1985 werd hij burgemeester van Koudekerk aan de Rijn (Z-H), om vervolgens in 1990 burgemeester te worden van de toenmalige gemeente Dalfsen. Hij begeleidde het samengaan van Dalfsen met het toenmalige Nieuwleusen en werd aansluitend burgemeester van de fusiegemeente Dalfsen. Commissaris van de Koningin Jansen: "Ik ben blij dat burgemeester Elfers op mijn verzoek aan hem is ingegaan. Steenwijkerland verdient een waarnemer met veel ervaring. Dat is burgemeester Elfers."

Dalfsen: vacature
Met het vertrek van burgemeester Elfers naar Steenwijkerland ontstaat in Dalfsen een vacature voor burgemeester. Commissaris Jansen zal op korte termijn met een delegatie uit de Dalfser raad in gesprek gaan over de ontstane situatie.