Ingezonden persbericht


Gemeente Lelystad kiest voor WebNext Zaaksysteem van Inter Access

Hilversum, 19 januari 2010 - De Gemeente Lelystad kiest na een openbare Europese aanbesteding voor het WebNext Zaaksysteem van Inter Access. Lelystad wil met deze frontoffice- en midofficeoplossing de dienstverlening aan burgers verder verbeteren. Het WebNext Zaaksysteem is 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk voor burgers en bedrijven die via de frontoffice of een Persoonlijke Internet Pagina (PIP) een overzicht kunnen krijgen van alle lopende en afgeronde zaken met hun gemeente, zoals vergunningaanvragen, bezwaarschriften, ophalen grofvuil of een GBA-uittreksel. Daarmee speelt de gemeente in op de ontwikkeling om vraaggericht te werken en de burger centraal te stellen. De implementatie vindt plaats in het kader van het programma 'Gemeente heeft Antwoord'. Dit programma heeft onder meer tot doel om in 2010 zestig procent en in 2015 tachtig procent van alle (aan)vragen aan de gemeente via alle kanalen direct te beantwoorden of in behandeling te nemen.

()
Volgens Henri van Ulsen, teamleider ICT bij de Gemeente Lelystad, bood Inter Access met WebNext de beste prijs/kwaliteitverhouding van alle deelnemers aan de aanbesteding. "Daarnaast is er bij Inter Access veel expertise en praktijkervaring op midofficegebied doordat meer dan veertig gemeenten dit systeem al inzetten. Wij hebben nu samen met Inter Access een ambitieus programma opgezet om vanaf maart 2010 zes nieuwe gemeentelijke producten via ons digitale loket aan te bieden. Vervolgens willen we de komende drie jaar elke kwartaal vijf nieuwe toevoegen. We groeien zo in de komende jaren van de huidige zes naar ruim zestig producten die inwoners en bedrijven via het digitale loket van de gemeente kunnen afnemen. Op deze manier maken we enorme stappen binnen het programma 'Gemeente heeft Antwoord'. We werken toe naar één gemeentelijk frontoffice dat via post, telefoon, het internet of baliediensten levert aan burgers en bedrijven."

Van Ulsen noemt als extra voordeel van het WebNext Zaaksysteem van Inter Access de optimale integratiemogelijkheden met platformen van diverse andere leveranciers. "WebNext biedt standaardkoppelingen met de meeste backofficeoplossingen voor gemeenten, waardoor je beschikt over een geïntegreerde omgeving die snel inzetbaar is."

De Gemeente Lelystad en Inter Access werken al ruim zeven jaar samen op het gebied van ICT. In 2009 heeft Inter Access ter ondersteuning van een nieuw kantoorconcept samen met de gemeente een visie ontwikkeld op het 'Het Nieuwe werken'.

"De keuze van Lelystad onderstreept de kracht van onze WebNext-, die nu al door meer dan veertig Nederlandse gemeenten wordt ingezet om de digitale dienstverlening vorm te geven", zegt Han Dieperink, lid van de hoofddirectie van Inter Access. "Wij zijn blij met dit succes en het stimuleert ons om te investeren in de volgende generatie e-Overheid-oplossingen."


Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en Belgie is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat. Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen. Voor de publieke sector is Inter Access een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen en -diensten voor e-government en Het Nieuwe Werken bij meer dan honderd gemeenten, provincies en diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.

Voor meer informatie: