Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 19-01-2010

Winkeldief aangehouden

MEPPEL Maandagmiddag is een 31-jarige man uit Meppel aangehouden. De man had bij een winkel aan de Kruisstraat verschillende kledingstukken gestolen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De man kon hierop worden aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010003704)

Twee ongevallen A28

ASSEN Maandagmorgen heeft er tijdelijk een file gestaan op de A28 naar aanleiding van twee ongevallen. Een 50-jarige automobilist uit Groningen reed over de A28 in de richting van Hoogeveen. Ter hoogte van Assen wilde de man een andere auto inhalen. Tijdens het inhalen stuurde de andere automobilist naar links waardoor de man uit Groningen ook moest uitwijken naar links en daardoor tegen de vangrail botste. De andere bestuurder stopte even op de vluchtstrook, maar is er vervolgens vandoor gegaan. De man uit Groningen bleef ongedeerd. Door de aanrijding ontstond er een file op beide rijstroken. Een 23-jarige automobilist uit Vries zag de naderende file te laat en was niet meer in staat om op tijd te remmen. Hij botste daardoor achterop een 56-jarige automobilist uit Groningen, welke daardoor tegen een 55-jarige automobilist uit Vries reed. Alle drie de bestuurders bleven ongedeerd. De A28 was enige tijd gestremd. (2010003605/3588)

Man aangehouden voor bedreiging

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige man uit Emmen aangehouden. De man gedroeg zich vervelend in de Hoofdstraat. Hij pleegde vernielingen en bedreigde mensen. De man was mogelijk onder invloed van drugs. Hij is hierop aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de man zich hevig en bedreigde hierbij de agenten. De man is ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010003808)

Aanhouding huiselijk geweld

ASSEN Maandagavond heeft de politie een man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De 32-jarige man uit Assen wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd. Tevens bracht hij vernielingen aan in de woning. De vrouw schakelde de hulp van de politie in. De verdachte is aangehouden en nader onderzoekt volgt. Het Protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart. (2010003805)