Gemeente Berkelland


Kandidaatstelling voor Gemeenteraadsverkiezingen 2010

Op dinsdag 19 januari 2010 heeft de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Berkelland plaats. Op die dag kunnen bij het hoofdstembureau in de Gemeentewinkel aan de Marktstraat 1 in Borculo, van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H 1) worden ingeleverd.

De benodigde formulieren zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling bij de Gemeentewinkel kosteloos voor de kiezers verkrijgbaar. Het gaat om de volgende formulieren:
* de lijsten van kandidaten (model H 1)

* de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9)

* de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1)
* machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst. (model H 3-2)
* de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4)

* de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10)

Voor de kandidaatstelling moet uiterlijk 5 januari 2010 een waarborgsom van tweehonderdvijfentwintig euro zijn betaald. Dit kan door dit bedrag over te maken op rekeningnummer 28.51.12.600 onder vermelding van: waarborgsom kandidaatstelling en de naam van de politieke partij. Of door betaling aan de balie van de Gemeentewinkel te Borculo. De waarborgsom is niet nodig als bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de gemeenteraad een of meer zetels aan de politieke groepering zijn toegekend.

Voor meer informatie over de wettelijke voorschriften voor de inlevering van kandidatenlijsten kunt u contact opnemen met de afdeling Verkiezingen van de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Centraal stembureau houdt openbare zitting op 21 januari over nummering kadidatenlijsten en geldigheid lijstencombinaties

Het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad houdt op donderdag 21 januari 2010 om 16.00 uur een openbare zitting in de Gemeentewinkel in Borculo. In deze zitting vindt de nummering van de ingeleverde lijsten van kandidaten plaats. Tevens wordt een beslissing genomen over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad, die op woensdag 3 maart 2010 wordt gehouden.

De lijsten van kandidaten met vermelding van de daaraan toegekende nummers kunnen vanaf vrijdag 22 januari door iedereen worden ingezien bij afdeling Verkiezingen in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Hoofdstembureau houdt openbare zitting op 22 januari over geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten

Het hoofdstembureau voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad houdt op

vrijdag 22 januari 2010 om 16.00 uur een openbare zitting in de Gemeentewinkel in Borculo. In deze zitting wordt beslist over:
* de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten
* het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten
* het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering.