Ingezonden persbericht


Jazz on het Roof: Quincey
Niet zoals gebruikelijk de 2e dinsdag van de maand, maar deze keer de 3e dinsdag een Jazzconcert in Schunck* in de serie Jazz on the Roof concerten. De 19e januari dus om 20.30 uur!! Op het podium Quincey, een jonge, zeer getalenteerde band uit het Noorden.

In 2006 stond QUINCEY in de finale van de Dutch Jazz Competition. De afgelopen jaren speelde QUINCEY ook samen met diverse andere artiesten, zoals Benjamin Herman, Francine van Tuinen, Jesse van Ruller, Deborah Carter, Roos Jonker, Paul Van Kessel, Ruud Breuls, Anton Goudsmit en Janne Schra van Room 11. Na hun zeer goed ontvangen CD 'Live at the Bimhuis' ligt sinds begin 2008 het album Circus in de jazzspeciaalzaken. Quincey is een modern kwintet met klassieke, akoestische bezetting. Ze spelen veel eigen composities, wat een spannend en divers repertoire oplevert.

Quincey heeft een duidelijk eigen geluid, dat gekenmerkt wordt door lyriek, humor en een groot dynamisch bereik. Met Diederik Rijpstra (trompet), Floris van der Vlugt (saxofoons), Daan Herweg (piano), Lucas Dols (contrabas) en Jurjen Bakker op drums. Het concert vindt deze keer plaats in het Schunck* Café. Het concert is tevens een akoestische try-out. Het openingsconcert van Heerlen Jazzt met John Beasley in deze ruimte was een groot succes. Daarom hebben we in overleg met Ad Maarschalkerweerd ( Schunck*) besloten om dit een keer zo te proberen. Als het lukt kan het uitgroeien tot een mooi podium. Aanvang 20.30 uur, entree 7,50.
Jazz on the Roof is een samenwerkingsproject tussen stichting Heerlen Jazz en Schunck*