Gemeente Rotterdam

18 januari 2010

Wethouder Schrijer ondertekent samenwerkingsovereenkomst West-Kruiskade

Woonstad Rotterdam, de gemeente Rotterdam en ondernemers bundelen de krachten voor een intensieve aanpak van de West-Kruiskade. Wethouder Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid), bestuursvoorzitter Arjen Schakenbos van Woonstad, Marjolein Masselink van de Centrumraad en dhr Richard de Boer, voorzitter van de winkeliersvereniging bekrachtigen deze overeenkomst op dinsdag 19 januari.

De samenwerking richt zich op intensief beheer van winkel- en bedrijfspanden, de aanpak van overlastgevende panden en het uitvoeren van het economisch actieprogramma 'Verbetering Winkelgebied West-Kruiskade'. Ook wordt er intensief ingezet op handhaving en toezicht op veiligheid. Al deze maatregelen moeten resulteren in een sociaal veilige omgeving, waarbinnen de kwaliteit van de detailhandel en bedrijfsruimten zichtbaar en permanent kan verbeteren. De afspraken hierover zijn gebundeld in de Samenwerkingsovereenkomst West-Kruiskade.

Een dergelijke intensieve aanpak voor verbetering van winkelgebieden is al eerder succesvol gebleken op de Nieuwe Binnenweg. De winkelstraat heeft mede dankzij deze aanpak een enorme metamorfose ondergaan. De vernieuwingsgolf van nieuwe winkels en horecagelegenheden breidt zich steeds verder uit. Er zijn op de Nieuwe Binnenweg diverse trendy winkels (nieuw) gevestigd rond de thema's duurzaam, culinair, werelds, avontuurlijk en design.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst West-Kruiskade

Datum: Dinsdag 19 januari 2010 van 11.15 - 12.15 uur

Locatie: Japans Restaurant Sumo, Westersingel 1a (hoek met West-Kruiskade)

Tijd: van 11:15 tot 12:15 uur

Inloop vanaf 11:00 uur.



Gemeente Rotterdam