Ingezonden persbericht


Persbericht, 19 januari 2010

Voorouders heren van Kuinre bezoeken Ridders, Rovers en Rouwdouwers

Lelystad - Nieuw Land ontving op zaterdag 16 januari een groot aantal inwoners uit Kuinre ter gelegenheid van de tentoonstelling Ridders, Rovers en Rouwdouwers. Tijdens de feestelijke middag gingen zij terug naar de late Middeleeuwen, de tijd van hun voorouders: de roofridders van Kuinre. De middag werd in samenwerking met Plaatselijk Belang Kuinre georganiseerd.

De bijna 100 inwoners van Kuinre waren zeer te spreken over de tentoonstelling en de demonstratie zwaardvechten die speciaal voor hen was georganiseerd. Het bestuur van Plaatselijk Belang Kuinre, uitgedost in historische kleding, deed een beroep op directeur Arjan Agema om met een kleine presentatie met voorwerpen uit het Kuinderse verleden de inrichting van het nieuwe dorpshuis te ondersteunen.

Het bezoek uit Kuinre is nog niet voorbij: Nieuw Land ontvangt op donderdag 21 januari 46 leerlingen van basisschool Burgemeester de Ruiterschool uit Kuinre.

De tentoonstelling Ridders, Rovers en Rouwdouwers over de heren van Kuinre in de late Middeleeuwen is nog tot en met 28 februari 2010 te bezichtigen bij Nieuw Land.

Kijk voor meer informatie op www.nieuwlanderfgoed.nl



Ingezonden persbericht