Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HOLLAND AMERICA LINE ZET OOK IN OP
REISMARKT BELGIË EN LUXEMBURG

Rotterdam, 19 januari 2010 ­ Cruiserederij Holland America Line gaat nadrukkelijker de reismarkten van België en Luxemburg bewerken. Twee jaar geleden heeft de rederij in Rotterdam een Europees verkoopkantoor geopend. ,,De geboekte successen op de Nederlandse markt geven ons voldoende vertrouwen om onze activiteiten naar België en Luxemburg uit te breiden,'' zegt Nico Bleichrodt, director of sales for Benelux van Holland America Line.

De van origine Nederlandse Holland America Line maakt deel uit van de Amerikaanse Carnival Group. De rederij beschikt op dit moment over een vloot van veertien middelgrote, elegante schepen. Deze zomer wordt aan die vloot het vijftiende schip toegevoegd, de ms Nieuw Amsterdam.

Holland America Line koestert vooral de vele bestemmingen die wereldwijd worden aangedaan en de ruime accommodaties, de hoogwaardige service, de uitgebreide activiteitenprogramma's en de verschillende (luxe) diner-mogelijkheden aan boord van haar schepen. Alle schepen beschikken ook over verschillende faciliteiten speciaal voor kinderen en jongeren. Alle schepen varen onder Nederlandse vlag en hebben veel Nederlandse officieren aan boord.

Zes van de schepen van Holland America Line varen deze zomer in Europa. Zij maken 54 cruises waarbij 142 havens worden aangedaan, van de Noordkaap in Noorwegen tot aan de zuidoostkust van Turkije. Elf Europese havens worden voor de eerste keer aangedaan. De duur van de reizen varieert van acht tot 36 dagen.

Gezamenlijk maken de vijftien schepen van Holland America Line dit jaar bijna 500 cruises naar 320 havens in meer dan 100 landen. Behalve de cruises zelf verkoopt Holland America Line sinds kort ook de vliegreizen naar de havens waar de cruises beginnen en vanuit de havens waar cruises eindigen terug naar Nederland.

Holland America Line cruises kunnen worden geboekt via de cruisespecialisten en reisbureaus. Online boeken kan ook: www.hollandamerica.com.

Voor de reismarkt in België en Luxemburg heeft Holland America Line mevrouw Ingrid Zeeuw benoemd tot business development manager.

Meer weten? Kijk dan op de internetsite www.hollandamerica.com. Holland America Line heeft ook een eigen weblog met nieuwtjes en wetenswaardigheden over de vloot, haar bemanningen, acties en bestemmingen: www.hollandamericablog.com.


* * * einde persbericht * * *

Over Holland America Line (een divisie van Carnival Corporation and plc (NYSE: CCL en CUK)) Holland America Line heeft een vloot van 14 schepen die tijdens bijna 500 cruises 314 havens in 97 landen, territoria en gebiedsdelen aandoen. De cruises, die van 3 tot 128 dagen duren, gaan naar alle zeven continenten, inclusief Antarctica, Zuid- Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland en Azië. Daarnaast biedt Holland America Line een wereldcruise en populaire cruises naar havens in de Cariben, Alaska, Mexico, Canada/New England en Europa en langs het Panamakanaal. In 2010 wordt de ms Nieuw Amsterdam als 15e schip aan de vloot toegevoegd.

Op alle schepen van de vloot biedt de rederij Signature of Excellence uitbreidingen en verbeteringen met een totale waarde van meer dan $525 miljoen, met als pronkstukken onder meer het Culinary Arts Center (aangeboden door het tijdschrift Food & Wine), een geavanceerde keuken waar meer dan 60 speciaal uitgenodigde chefkoks en culinaire experts kookdemonstraties en -lessen geven, het Explorations Café, verzorgd door The New York Times;,activiteitenruimten voor alleen tieners en volledig nieuwe voorzieningen in de accommodaties als flatscreen televisies en pluchen Euro-Top Mariner's Dream bedden.

World's Leading Cruise Lines
Als best beoordeelde en meest vooraanstaande cruisemaatschappij ter wereld is Holland America Line lid van de exclusieve alliantie World's Leading Cruise Lines, waartoe ook Carnival Cruise Lines, Princess Cruises, Cunard Line, Seabourn Cruise Line en Costa Cruises behoren. Deze rederijen, die het elke gast naar de zin willen maken en kwaliteit en waarde hoog in het vaandel hebben, bieden mogelijkheden voor elke levensstijl en portemonnee. World's Leading Cruise Lines biedt uitdagende en leerzame cruisevakanties naar de aantrekkelijkste plekken ter wereld.
Ingezonden persbericht