Ingezonden persbericht


Micro Focus lanceert nieuwe computeremulatiesoftware voor Windows 7 Interface van RUMBA 8 biedt bedrijven grotere productiviteit en efficiëntie

Hoofddorp, 19 januari 2010 ­ Micro Focus® (LSE.MCRO.L), leverancier van innovatieve software die de waarde van bedrijfsapplicaties vergroot, lanceert RUMBA 8. Deze terminalemulatiesoftware van Micro Focus is sterk uitgebreid. RUMBA 8 ondersteunt nieuwe technologieën en het Windows 7-besturingssysteem. Deze versie beschikt over een aangepaste, moderne gebruikersinterface met een aanzienlijk verbeterde productiviteit en beveiliging. Voor bedrijven die hun bedrijfskritische applicaties op verschillende hostsystemen draaien, biedt RUMBA 8 optimale prestaties en flexibiliteit. RUMBA 8 is sneller, betrouwbaarder en veiliger, en is ontwikkeld voor een effectieve bedrijfsvoering.

RUMBA 8 biedt connectiviteit vanaf pc's met Microsoft Windows naar nagenoeg elk bedrijfskritisch hostsysteem. RUMBA beschermt waardevolle informatie-uitwisseling en communicatie tussen werkstations en hostsystemen met een rijke functionaliteit. Met RUMBA 8 kunnen bedrijven hun mainframeapplicaties uitbreiden en profiteren van lagere kosten en verhoogde efficiëntie.

"De release van onze nieuwe RUMBA-software bewijst opnieuw de klantgerichtheid van Micro Focus", zegt Reza Warnink, General Manager Noord Europa bij Micro Focus. "Early adopters hebben de snelheid en het verbeterde gebruiksgemak van deze nieuwe versie al geroemd. Met RUMBA 8 krijgen bedrijven kostenefficiënter, veiliger en eenvoudiger toegang tot hostapplicaties. Met deze versie maakt Micro Focus het zijn klanten mogelijk om computeremulatie te integreren in hun moderniseringsstrategie."

Behalve een modernere interface en ondersteuning voor Windows 7 beschikt RUMBA 8 over een aantal andere voordelen en nieuwe functies. Een daarvan is de ondersteuning van de Microsoft Office Ribbon-interface en een verbeterde support van de laatste beveiligingsstandaarden. RUMBA 8 beschikt eveneens over tab-emulatie waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met verschillende hosts vanaf één enkele Windows-computer. Deze functionaliteit wordt enorm gewaardeerd door early adopters van RUMBA 8 met gebruikers die meerdere sessies draaien.

RUMBA biedt een intuïtieve omgeving voor het bouwen van meerlagige applicaties en tevens ondersteuning voor applicaties van derden. De software stelt gebruikers in staat vanaf hun eigen computer bedrijfsapplicaties te gebruiken vanaf een groot aantal systemen, waaronder IBM mainframe, IBM AS/400, DEC VAX, Micro Focus-servers, Hewlett-Packard- en UNIX-systemen. De laatste versie is speciaal ontwikkeld voor het maximaliseren van de productiviteit van gebruikers van Windows 7, Vista, Windows 2008, Windows 2003 en Windows XP.

Naast RUMBA 8 lanceert Micro Focus ook Web-to-Host 6, de laatste versie van de browsergebaseerde computeremulator. Deze beschikt over alle functionaliteit van RUMBA 8 en ondersteunt IIS7 en Windows 2008.

Meer informatie over Micro Focus RUMBA 8 en Web-to-host 6 is te vinden op: www.microfocus.com/rumba8.

####

Over Micro Focus
Micro Focus, lid van de FTSE 250, levert innovatieve software die ervoor zorgt dat bedrijven de waarde van hun bedrijfsapplicaties kunnen vergroten. Micro Focus Enterprise Application-software voor modernisering en beheer zorgt ervoor dat de applicaties van klanten snel zijn aan te passen aan marktveranderingen. Tevens ondersteunen Micro Focus-oplossingen moderne architecturen die lagere kosten en minder risico met zich meebrengen. Voor meer informatie: www.microfocus.com.