Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
13 Vragen van mevrouw G.A. Oskam
(ingekomen19 januari 2010)

In het AD/UN van 19 januari en eerder al in de VAR van 23 december, wordt verteld over de problemen tussen de gemeente en LTC Vleuten-de Meern. Naar verluidt weigert de gemeente al 7 jaar duidelijkheid te geven over de verlenging van de grond in erfpacht. Daardoor kan er geen financiering worden aangevraagd door LTC Vleuten-de Meern voor het nieuwe clubhuis.

Na telefonisch contact met LTC Vleuten-de Meern blijkt dat ook de communicatie tussen de club en de gemeente spaak loopt. Er wordt mondjesmaat gereageerd op brieven en telefoontjes en een gesprek met verantwoordelijk wethouder Janssen lijkt al 2 jaar niet mogelijk.

Dit alles leidt D66 tot de volgende vragen:

1. Wat is er precies aan de hand, wat is de reden voor de vertraging?
2. Waarom is er geen gesprek mogelijk tussen de wethouder en de club?

In een reactie in de het AD/UN staat vermeld dat de vertraging bij de gemeente zou zijn veroorzaakt doordat (citaat woordvoerder wethouder Janssen): "dit een kwestie is die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Vleuten-de Meern zijn namelijk pas in 2001 toegevoegd aan de gemeente Utrecht."
3. Wat vindt u van de kwaliteit van deze reactie?
4. Hoe denkt u dat deze reactie overkomt in de voormalige zelfstandige gemeente Vleuten-de Meern?
5. Het is nu 9 jaar na de annexatie, hoe lang denkt u nog nodig te hebben om te begrijpen hoe Vleuten-de Meern werkte met dit soort zaken (zie ook de wijze waarop al jaren wordt omgegaan met de moeizame subsidierelatie met de Schalm)?
6. Wat zegt dit over de kwaliteit van de samenwerking tussen de afdelingen grondzaken en sport?
7. Hoe denkt u de problemen zodanig snel op te lossen dat deze bloeiende club zo snel mogelijk door kan gaan met de voorbereidingen voor een nieuw clubhuis?

---- --