Ingezonden persbericht


Thule Towing Systems opent nieuw CARLOS testcentrum voor trekhaken

Staphorst, 19 januari 2010 - De Thule groep, marktleider op het gebied van transportoplossingen voor outdoor-liefhebbers en actieve families, investeert wederom in een nieuw testcentrum. Na een investering van bijna 2 miljoen euro in een testcentrum in Zweden twee jaar geleden, stelt het bedrijf nu 500.000 euro ter beschikking voor de bouw van een 3D-CARLOS TC-testcentrum voor trekhaken bij het hoofdkantoor van de bedrijfsdivisie Thule Towing Systems in Staphorst. De opening is gepland voor mei 2010.

Het doel van dit nieuwe 3D-testcentrum is om in de toekomst aan de steeds hoger wordende eisen van OE-ontwikkelingen te kunnen voldoen en om een beter inzicht te verkrijgen in de dynamiek van trekhaaksystemen. Op deze manier kan een optimale balans tussen een lichtgewicht constructie en maximale belasting gecreëerd worden.

Gerrit de Graaf, Business Area President Towing Systems Europe/Asia bij Thule Towing Systems legt uit: "Deze investering in het testcentrum is voor Thule een nieuwe stap in de juiste richting om nog sneller en beter aan nieuwe veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen. Als marktleider is het onze plicht om voorop te gaan op dit gebied en om de eindgebruiker producten te bieden die zich onderscheiden door hun betrouwbaarheid en gebruiksgemak."

Uitnodigingen voor de pers om de officiële opening van het 3D-testcentrum bij te wonen zijn binnenkort beschikbaar.