Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

Jong Agrarische Vrouwen in de spotlight

De komende twee jaar (2010-2011) komt er binnen NAJK meer aandacht voor de jong agrarische vrouwen. Zij zijn een stevige pilaar voor de agrarische bedrijven en de leefbaarheid op het platteland. Dus ook voor NAJK een belangrijke groep om aandacht voor te hebben. Eindelijk ook tijd voor jou!!

Als jong agrarische vrouw zit je in de levensfase waarin van verschillende kanten een beroep op je wordt gedaan. Je hebt een jonge boer als partner, het bedrijf vraagt ook zijn aandacht, de schoonouders hebben ook hun vragen en opdrachten, misschien zijn er kleine kinderen, voor je eigen baan is ook tijd nodig, daarnaast is er nog sport en vriendinnen. Waar haal jij de tijd vandaan om hier allemaal mee bezig te zijn, want iedere dag heeft maar 24 uur?

NAJK heeft voor jou het project ALLESKUNNER opgezet. Binnen dit project kun je met andere jong agrarische vrouwen actief bezig zijn, ervaringen uitwisselen en jullie kennis delen en vergroten. Er worden verschillende activiteiten voor jullie ontwikkeld, waarmee je als groep een leuke avond hebt. Heb je zelf een goed idee voor een avond, dan is dat fantastisch en kun je via een bijdrageformulier een financiële bijdrage aanvragen. (de voorwaarden kun je lezen op de website) Daarnaast komt er een website met veel achtergrondinformatie over de diverse themas die centraal staan bij ALLESKUNNER. Binnen die themas passen de verschillende activiteiten die ontwikkeld zijn en worden. De themas van ALLESKUNNER zijn: Tijdgebruik, Gezondheid, Onderwijs en Zorg. Deze themas moet je ruim zien, dus iedere link is mogelijk.

In heel Nederland zijn er 15 JAVs. Deze groepen kunnen zo gebruik maken van onze producten om een leuk seizoensprogramma samen te stellen. In de gebieden waar nog niet van dit soort groepen zijn zullen wij wat avonden organiseren en misschien ontstaan daar ook groepen uit. Juist dat contact met jonge vrouwen die in dezelfde situatie zitten als jijzelf heeft een grote meerwaarde en een gevoel van begrepen worden. Voor de herkenbaarheid van het project hebben we een logo ontwikkeld (zie hier), dus let goed op je brievenbus en andere agrarische post. Omdat we niet alle jong agrarische vrouwen kennen, zullen we hun partners aanschrijven over dit project. Zo hopen we ook jou te benaderen en te betrekken.

Dus schroom niet.
Meld je aan en doe mee en neem je vriendin of buurvrouw mee!!

Het project wordt uitgevoerd door:
Liesbeth van Mispelaar & Ria Wilzing
Bereikbaar via het NAJK kantoor 030-2769869
of mail: lvanmispelaar@najk.nl en rwilzing@najk.nl .
* Datum: 19 januari 2010