Ingezonden persbericht


Dit is een persbericht van Stichting Centrummanagement Weert

Weert, 19 januari 2009

Weerter winkelzondag laatste zondag van de maand

Met ingang van 2010 heeft het centrum van Weert een vaste winkelzondag, namelijk de laatste zondag van de maand. Deze eerste Weerter Winkelzondag vindt plaats op zondag 31 januari.

Met het vaststellen van een vaste koopzondag hoopt Weert nog meer bezoekers naar haar binnenstad te trekken. Iedere laatste zondag van de maand is er volop levendigheid in de stad die in 2009 tweede werd in de competitie "Beste Binnenstad van Nederland". De bezoeker zal ervaren dat Weert terecht zo hoog is geëindigd. Op winkelzondagen kunnen bezoekers aan Weert van 13.00 tot 17.00 uur flaneren door het gezellige, compacte centrum van Weert. Er is volop gelegenheid om etalages te bekijken, inkopen te doen en de inwendige mens te versterken in de vele horecagelegenheden.

Amusement
Verder kan men iedere maand genieten van afwisselend amusement in de binnenstad, zoals een nostalgische draaimolen, een non-food weekmarkt, muziek, straattheater, het beklimmen van de Martinustoren, thema-markten en nog veel meer.

Een bereikbaar Weert
Het centrum van Weert is uitstekend bereikbaar. Per auto, trein, fiets en zelfs per boot kunnen bezoekers tot in het centrum komen. Het parkeren van de auto is op winkelzondagen gratis en het bewaakt stallen van fietsen is in Weert altijd gratis tijdens openingstijden van de winkels. -----------------------