Ingezonden persbericht


Emerson voltooit overname Avocent

Overname biedt Emerson meer beheermogelijkheden voor infrastructuur datacenters

Helmond, 19 januari 2010 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het gebied van bedrijfskritische continuïteit, heeft Avocent Corporation overgenomen. Hiermee versterkt Emerson zijn portfolio van infrastructuurbeheeroplossingen voor datacenters. De technologieën en oplossingen van Avocent bieden een beter inzicht in de datacenterinfrastructuur. Dit inzicht maakt het infrastructuurbeheer van Emerson Network Power eenvoudiger. Bovendien krijgen datacenterbeheerders hierdoor meer controle over energiegebruik, IT-werkzaamheden en kosten.

"Door deze overname kunnen we onze gezamenlijke kennis over de fysieke infrastructuur en IT-hardware combineren. De overname stelt Emerson Network Power in staat de meest complete infrastructuurbeheeroplossing te bieden", zegt Ed Feeney, Executive Vice-President van Emerson en Business Leader bij Emerson Network Power. "Door de combinatie van de technologieën van Avocent met onze eigen energie-, koelings- en infrastructuurbeheeroplossingen voor datacenters kunnen we onze klanten beter ondersteunen bij het bewaken van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en kosten van de complete fysieke infrastructuur van een datacenter."

De technologieën van Avocent worden beschouwd als toonaangevend in het operationele beheer van IT-hardware en -infrastructuur. Avocent brengt hardware, software en geïntegreerde technologieën samen in één gezamenlijk platform. Dit platform maakt het monitoren, beheren en oplossen van problemen eenvoudiger. De technologieën van Avocent vullen de bestaande energie-, precisiekoelings- en beheeroplossingen van Emerson Network Power goed aan. Dit door een beter inzicht in, en betere toegang tot een grote variëteit van fysieke infrastructuren.

Het hoofdkantoor van Avocent staat in Huntsville, Alabama, in de Verenigde Staten. In 2008 bedroeg de omzet 657 miljoen Amerikaanse dollar. Meer informatie over deze overname en over de producten en oplossingen van Emerson Network Power is te vinden op www.EmersonNetworkPower.com.

####

Over Emerson Network PowerTM

Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business Critical Continuity, van grid tot en met chips voor telecommunicatienetwerken, datacenters, gezondheidszorg en industrie. Emerson Network Power biedt innovatieve oplossingen en expertise op het gebied van gelijk- en wisselstroom, precisiekoelingssystemen, embedded computing en power, geïntegreerde racks en supplementen, powerswitching, -controle, -monitoring en connectiviteit. Emerson Network Power-servicetechnici ondersteunen wereldwijd alle oplossingen. Voor meer informatie over de producten en diensten van Emerson Network Power kijk op www.eu.emersonnetworkpower.com.

Over EmersonTM

EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), is toonaangevend in het samenbrengen van technologie en engineering in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze oplossingen vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en 'appliance & tools'. De omzet in het fiscale jaar 2009 bedroeg 20,9 miljard dollar. Emerson staat op de 94e plaats in de Fortune 500-lijst van grootste Amerikaanse bedrijven. Voor meer informatie: www.emerson.com. (geel gemarkeerd: lettertype vergroot naar 12-punts)




Ingezonden persbericht