Ingezonden persbericht


Skillcity en UtrechtInc dichter bij elkaar
Een brug tussen ICT startups én groeibedrijven in de regio Utrecht

Utrecht, 19 januari 2010 - Vanaf januari 2010 zal het het programmabureau van het regionale Utrechtse ICT netwerk Skillcity kantoor gaan houden in de UtrechtInc vestiging op de Uithof. Hiermee zal de samenwerking tussen business incubator UtrechtInc en Skillcity een nieuwe fase in gaan. Skillcity oprichter Ben Alfrink zal bovendien voor UtrechtInc gaan scouten naar veelbelovende innovatieve ICT startups in de regio.

"Met deze nieuwe samenwerking verbinden we twee werelden die letterlijk in elkaars verlengde liggen" zegt Bas Allart, directeur van UtrechtInc. "Groeiers inspireren starters en starters inspireren groeiers, ze versterken en versnellen elkaar."

Skillcity oprichter Ben Alfrink zegt hierover: "De wederzijdse netwerken worden breder benut. We kunnen elkaars goede contacten gebruiken om onze klanten, de ICT- ondernemers en participanten beter te bedienen in Midden-Nederland."

Skillcity is op initiatief van de gemeente Utrecht in 2001 van start gegaan. De gemeente wilde een scherpere profilering van Utrecht als ICT-regio en aanzetten geven tot nieuwe bedrijvigheid. Skillcity is uitgegroeid tot een krachtig regionaal netwerk van ICT bedrijven die in hun groeifase zitten of daar al voorbij zijn. Skillcity bestaat uit een netwerk van honderden grotere ICT bedrijven en circa dertig actieve participanten die tevens co-financiering van het bedrijvennetwerk leveren.

De business incubator UtrechtInc ondersteunt en faciliteert innovatieve startende bedrijven met huisvesting, financiering, coaching, expertise en netwerkcontacten. De klanten zijn innovatieve start-ups actief in verschillende sectoren uit de gehele regio Utrecht, met een focus rondom Utrecht Science Park. Momenteel ondersteunt UtrechtInc circa 50 jonge ondernemingen, de helft daarvan is gevestigd in één van de drie incubators, op de Uithof en één in de Utrechtse binnenstad. UtrechtInc is een samenwerkingsverband van Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Hogeschool Utrecht, Rabobank Utrecht, gemeente Utrecht en provincie Utrecht.

####

Over Skillcity
Skillcity is een informeel bedrijfsnetwerk voor ICT-bedrijven in Midden-Nederland. Het netwerk is opgezet om ondernemers te inspireren door intensief onderling contact en informatieve bijeenkomsten. Skillcity organiseert jaarlijks ca. 25 seminars, workshops, round tables en innovation circles. Het netwerk van Skillcity bestaat inmiddels uit zo'n vijfhonderd ICT-ondernemingen en een dertigtal participanten in de regio Midden-Nederland. Meer informatie is te vinden op www.skillcity.nl.