Ingezonden persbericht


Woonwaard, IntermarisHoeksteen en Wooncompagnie:

3 Noord-Hollandse corporaties samen in 'Trevin'
Woonwaard, IntermarisHoeksteen en Wooncompagnie gaan vanaf 2010 een samenwerkingsverband aan onder de naam Trevin. Er is geen sprake van fusie en aan de buitenkant - dus voor de huurders - verandert niets. Alleen achter de schermen -worden de handen ineengeslagen voor een optimale invulling van de maatschappelijke taak en dienstverlening aan de huurders.

De drie Noord-Hollandse corporaties hebben te maken met dezelfde brancheontwikkelingen en streven in grote lijnen dezelfde doelen na. Logischerwijs zal samenwerking op bepaalde gebieden leiden tot meer, snellere en betere resultaten.

Kennisdeling en efficiëntie
De kern van deze bijzondere coöperatie bestaat uit uitwisseling en bundeling van kennis, capaciteit, ervaring en innovaties. In de wereld van huisvesting is alles voortdurend onderhevig aan veranderingen, van regelgeving en bouwtechnieken tot behoeften van bewoners. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van maatschappelijk vastgoed voor zorg- en welzijnspartners. Daarnaast worden binnen Trevin organisatorische zaken opgepakt waarmee alle drie de corporaties te maken hebben en die zich uitstekend lenen voor gezamenlijke en dus efficiëntere aanpak. ICT en inkoop bijvoorbeeld. Samengevat zorgt Trevin voor nieuwe kansen en voordelen.

Geen hinder, wel verbetering
Elke corporatie behoudt zijn eigen identiteit, werkgebied en de kleinschaligheid die de eigen klanten zo waarderen. Voor hen, maar ook voor andere relaties blijven alle aanspreekpunten en processen hetzelfde. Niemand ondervindt er dus last van, maar uiteindelijk zullen de huurders er wel beter van worden.

Blij met elkaar
De drie bestuurders van de corporaties zijn blij met deze mijlpaal. 'Zo'n samenwerkingsverband levert wel de lusten maar niet de lasten van een fusie' is de eerste reactie. Al in de aanloop naar de totstandkoming van Trevin zijn concrete resultaten geboekt, bijvoorbeeld over inkoopvoorwaarden.