Gemeente Duiven


Adviseurs Vertrouwd Wonen zijn gecertificeerd

Op maandag 11 januari 2010 hebben wethouder Johannes Goossen van Duiven en wethouder Hans Breunissen van Westervoort certificaten van deelname uitgereikt. De certificaten zijn uitgereikt aan de vrijwilligers van het project Vertrouwd Wonen die aan de cursus 'adviseur Vertrouwd wonen' hebben gevolgd. De cursus is gegeven door het ROC RijnIJssel. Beide wethouders waren aanwezig om de cursisten te bedanken voor hun inzet en namen de gelegenheid om waardering uit te spreken voor hun werk.

De adviseurs Vertrouwd Wonen gaan bij 55+ inwoners van Duiven en Westervoort op huisbezoek, om advies te geven over maatregelen in de woning om langer zelfstandig en veilig(er) wonen mogelijk te maken. Bovendien geven zij advies over een eventuele subsidie van de gemeenten of een financiële bijdrage van Vivare, als zij een aantal aanpassingen in de woning laten verrichten.

Het project Vertrouwd Wonen is een initiatief van de woningbouwcorporatie Vivare en de gemeenten Duiven en Westervoort en wordt ondersteund door de provincie Gelderland. Omdat de vergrijzing en de zorgvraag de komende jaren fors toeneemt, willen de gemeenten en Vivare inzetten op het opplussen van woningen in zowel de huur- als de koopsector. Dit maakt het mogelijk om langer zelfstandig wonen. Bovendien onderzoeken zij hoe met behulp van domotica, huiselijke elektronica en technische hulpmiddelen, veiliger gewoond kan worden. In de nieuwbouw worden te weinig aangepaste woningen opgeleverd, daarom is ervoor gekozen om de bestaande woningvoorraad, waar mogelijk, op te plussen.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie is verkrijgbaar bij de balie van Vivare aan de Visserlaan 1 te Duiven en de loketten WWZ van de gemeenten Duiven en Westervoort. Daar kunnen zij u meer informatie geven en eventueel een huisbezoek afspreken met één van de pas opgeleide adviseurs Vertrouwd wonen. U kunt ook digitaal een huisbezoek aanvragen op de website www.vertrouwdwonen.net