Ingezonden persbericht


Persbericht Moergestel, 15 januari 2010

Derde spuitcabine voor Medos Moergestel ondanks recessie

Al meer dan 15 jaar is Medos Moergestel gevestigd op industrieterrein Stokeind in Moergestel. Medos Moergestel is een industriële spuiterij, waar vrijwel iedere ondergrond kan worden voorzien van de nodige lakken. "Wij spuiten alles, behalve auto's", is dan ook het credo van het bedrijf. Sinds Gea 't Hoog het bedrijf in 2002 heeft overgenomen, heeft het bedrijf een explosieve groei gemaakt. Het aantal spuitcabines en spuiters is bijvoorbeeld verdrievoudigd. Een goede prijs, goed personeel en een goed product staan centraal.

Industriële spuiterij
Medos Moergestel is een industriële spuiterij. In diverse cabines kan men vrijwel elke ondergrond voorzien van de nodige lakken: alle voorkomende materialen zoals hout, kunststof en/of metaal kunnen bij Medos Moergestel worden gespoten. Elke spuitcabine is volledig ingericht. De spuiters hebben ieder hun eigen specialiteit. Het spuiten of lakken van meubels, keukens, kozijnen en deuren zijn enkele voorbeelden. Voor meubels kan nagenoeg elke beitskleur worden nagebootst met water- of nitrobeitsen die worden afgewerkt met blanke lak. Voor meubels wordt altijd gebruik gemaakt van krasvaste tweecomponenten lak. Ook voor keukens, tafels en kasten heeft Medos een specialist in huis. Ieder eindproduct is strak en mag gezien worden. Naar wens van de klant kan er met hoogglans gelakt worden en kan de lak ook nog gepolitoerd worden. Verder worden in een speciaal daarvoor ingerichte cabine kozijnen, deuren en trappen voor de timmerindustrie gegrond en voorgelakt. Medos Moergestel heeft dan ook menig aannemer als klant. De grondverf voldoet aan de door Komo gestelde eisen en ook het aanbrengen van de verf wordt gedaan volgens het door Komo vastgelegde protocol. Ondanks hun eigen specialiteiten kan iedere spuiter zijn collega's vervangen.

Hoogwaardige lakken en beitsen
Bij Medos Moergestel wordt slechts gewerkt met hoogwaardige lakken en beitsen. Voor de interieurbranche wordt voornamelijk gelakt met Arti lakken uit Duitsland. In Duitsland stelt men kwalitatief hoge eisen aan de lakken voor het milieu en niet alleen voor het eindproduct. Voor de timmerindustrie heeft Medos Moergestel een goede leverancier gevonden in Remmers Bouwchemie die in de bouwwereld zeer goed staat aangeschreven door de (grond)verven maar ook voor nevenproducten.




Ingezonden persbericht