FNV

Datum

19 januari 2010

Onderwerp

FNV zet kettingzaag in kabinetsplan

Gierende kettingzagen en een parade van zware beroepen. Daarmee start de FNV morgen een korte manifestatie op het Plein in Den Haag. Morgen houdt de Tweede Kamer-commissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de hele dag een hoorzitting over de wetsvoorstellen voor de AOW. Onder het motto: ''Laat geen spaan heel van het kabinetsplan'' laten de FNV-bonden weer van zich horen. De FNV blijft zich verzetten tegen het slechte kabinetsplan: met een vastberaden lobby en gerichte acties.

De voltallige FNV top is aanwezig op het plein. FNV-voorzitter Agnes Jongerius en haar collega's van FNV Bondgenoten Henk van der Kolk, ABVA KABO FNV Edith Snoey en FNV Bouw John Kerstens, spreken de mensen toe.

De vakbonden FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV houden eveneens morgen een publieksvriendelijke actie in het openbaar vervoer van Rotterdam, Den Haag. Vanaf 10 uur 's ochtends tot 14 uur 's middags kunnen mensen in deze steden gratis reizen met bus, tram en metro.

De FNV bonden hebben een gezamenlijke e-mailactie gelanceerd: ''Een ander idee over de AOW? Mail mee!''. Met deze actie kunnen mensen de leden van de Tweede Kamer mailen en hen persoonlijk laten weten wat zij van het wetsvoorstel vinden en hoe het beter zou kunnen. Morgen wordt deze actie met advertenties in landelijk dagbladen ondersteund. Agnes Jongerius stelde eerder dat het kabinetsplan oneerlijk, onuitvoerbaar en ongewenst is. De FNV blijft nadrukkelijk pleiten voor een flexibel systeem, waarin mensen zelf de keuze kunnen maken op welk moment zij met een fatsoenlijke AOW willen stoppen met werken. Het AOW wetsvoorstel mist nog steeds een sociaal flankerend beleid. Fototip
Wat: AOW manifestatie voorafgaand aan de hoorzitting in de Tweede Kamer: Jongleurs met kettingzagen zagen AOW plan aan flarden, demonstranten, vakbondstop Waar: Plein, Den Haag
Wanneer: 09.00 - 10.00 uur




FNV